Asia Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Hej Mam problem z dyskiem (Seagate Pipeline HD.2 ST31000322CS 1TB), który znajduje się w rejestratorze wideo. Dysk jest nowy zakupiony wraz z rejestratorem i kamerami jakieś 3 mc temu. Z tego co widzę to jest z nim źle. Nie wiem dlaczego praktycznie nowy dysk po tak niedługim czasie przestaje działać i czy idzie coś zrobić z nim jeszcze? Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Witam. Reklamować u sprzedawcy z pokazaniem S.M.A.R.T.-a. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 1 godzinę temu, mirf napisał: Witam. Reklamować u sprzedawcy z pokazaniem S.M.A.R.T.-a. Pozdrawiam ok a czy jesteś w stanie mi powiedzieć co z tym dyskiem się stało/co tutaj nie działa? Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Cytat czy jesteś w stanie mi powiedzieć co z tym dyskiem się stało/co tutaj nie działa? Tego nie da się sprawdzić bez fizycznej diagnozy. O złym stanie dysku świadczy ID05, którego wartośc progowa została przekroczona (36) a jest już niżej. Dodatkowo parametr IDC6 mówi, że nienaprawialnych sektorów jest 100. Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 3 minuty temu, mirf napisał: Tego nie da się sprawdzić bez fizycznej diagnozy. O złym stanie dysku świadczy ID05, którego wartośc progowa została przekroczona (36) a jest już niżej. Dodatkowo parametr IDC6 mówi, że nienaprawialnych sektorów jest 100. ok dziękuje Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Jeśli ten odczyt SMART to jest wszystko, co dolega dyskowi, to nie kwalifikuje się do reklamacji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi