jalokim24 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Sprawa wygląda tak,kolega najprawdopodobniej pobrał coś czego nie powinien,nie wiem co to było ale po tym wydarzeniu ciągle kiedy wpisuje w wyszukiwarke cokolwiek,wyszukuje mi przez google,czyli poprawie,ale po kliknieciu w jakikolwiek wyszukany link zamiast pozostac na tej samej karcie otwiera sie nowa karta z linkiem na ktory kliknalem,a ta wczesniejsza karta na której szukałem ów linku zamienia się z google na yahoo,przepraszam że tłumacze to tak łopatologicznie ale nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć,myśle że lepiej by było jakbym to nagrał ale nie mam jak,w załączniku wstawiam skan mojego komputera,błagam o pomoc bo nie mam pojecia co z tym zrobic FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Nie masz żadnej infekcji. Na "yahoo" przekierowuje któryś Twój program, ale nie wiem, który. Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKU\S-1-5-21-1275761140-861717118-2683935286-1001\...\Run: [AdobeBridge] => [X] RemoveDirectory: C:\Users\user\Downloads\FRST-OlderVersion Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). "Spybot - Search & Destroy" pracuje na zbyt starym silniku, więc nie potrafi wykrywać nowocześniejszych infekcji. Odinstaluj go. jessi Odnośnik do komentarza
jalokim24 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Zrobiłem tak jak kazałaś,lecz po kliknięciu kombinacji CTRL + S nic sie nie dzieje,nie wiem czy tak miało być ale oczekiwałem że zamknie się notatnik albo stanie się cokolwiek. Kliknąłem napraw,kazało mi zrestartować komputer,wszedłem na przeglądarke google chrome żeby sprawdzić czy nadal mam ten problem i niestety nadal ten problem istnieje. Błagam o pomoc. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Przeinstaluj przeglądarkę - może to pomoże, choć pewności nie mam. jessi Odnośnik do komentarza
jalokim24 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Przeinstalowanie nic nie daje,to samo uzycie Malwarebytes czy tez urzadzenia do usuwania niechcianego softwear'u przez przegladarke google,próbowałem wszystkiego i nadal ten problem wystepuje,nie wiem co mam robic format? Odnośnik do komentarza
KSU Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 https://pl.malwarebytes.com/adwcleaner/ Wrzuć wyniki skanowania. Odnośnik do komentarza
jalokim24 Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 AdwCleaner[C01].txt Odnośnik do komentarza
jalokim24 Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 wrzuciłem wynik skanowania,może ktoś mi pomóc? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Domyślam się, że Adw-Cleaner w niczym nie pomógł? W takim razie: 1) usuń wszystkie programy ochronne. 2) usuń wszystkie przeglądarki 3) zainstaluj jakąś inną przeglądarkę, inną od tych, które miałeś do tej pory. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi