karamba26 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Komputer Fujitsu Esprimo P2760 System Windows7 32bit 4Gb Ram, Dysk Hdd 500Gb Zasilacz 500W Komputer resetuje się samoczynnie po zalogowaniu i uruchomieniu pulpitu. W trybie awaryjnym z dostępem do sieci uruchamia się i działa bez problemu resetowania. Zasilacz podmieniony (napięcia zmierzone miernikiem sa prawidłowe), ram przetestowany (brak błędów), Przeskanowany adwCleanerem, Esetem Online (brak infekcji). Wyłączyłem wszystkie niepotrzebne usługi oraz programy w msconfig. Wykonałem czysty rozruch i problem nie ustąpił. Robiłem scandisk z opcja naprawy, próba przywrócenia systemu do wcześniejszego punktu kończy się błędem 0x800700b7 Odinstalowałem wcześniejsze aktualizacje. Załączyłem plik wynikowy z FRST uruchomiony w trybie awaryjnym FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jest log FRST, więc go oceniam: nie ma w nim niczego podejrzanego. Wg mnie winien jest któryś z Twoich programów, ale trudno zgadnąć który. Temat zostawiam dla fachowców z tego działu forum. jessi Odnośnik do komentarza
karamba26 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udało się uruchomić komputer i wykonać pełny scan FRST. Jeśli przewód sieciowy jest wypięty to komputer działa bez resetów. Jak tylko go podłączę od razu następuje restart. W trybie awaryjnym komputer działa ok z uruchomiona siecią i wpiętym przewodem LAN. Wyłączyłem kartę sieciową zintegrowaną i zainstalowałem w slocie PCI nową. Jest Ten sam problem. Skany ESET Online, AdwCleaner, Malwarebytes nic nie wykrywają Załączam nowe pliki wynikowe ze skanu FRST. Skan zrobiłem na nowej kości pamięci 2gb Ram. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 W logach - nic podejrzanego. W dolnej części logu Addition.txt widać trochę błędów, ale, jak dla mnie, nie wyglądają one na mające coś wspólnego z problemem. Jak sam widzisz, w tym dziale forum też brakuje osób pomagających, nic na to nie poradzę. jessi Odnośnik do komentarza
karamba26 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 To forum często mi pomogło więc wieżę że i teraz znajdzie się KTOŚ kto znajdzie lekarstwo na mój problem. Cały czas szukam rozwiązania i próbuję nowych sposobów. Wiem że najłatwiejszym wyjściem byłoby zainstalowanie systemu od nowa ale chce tego uniknąć. Odnośnik do komentarza
toska78 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Wygląda że któryś program lub usługa w autostarcie systemowym powoduje reset komputera po załadowaniu pulpitu. Przy odłączonej sieci skonfiguruj system do uruchomienia w trybie czystego rozruchu https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows, po restarcie komputera podłącz sieć i sprawdź czy komputer się znowu zrestartuje samoczynnie. Odnośnik do komentarza
karamba26 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Już to zrobiłem wcześniej. Pisałem o tym w pierwszym poście. Nic to nie zmienia. Odnośnik do komentarza
karamba26 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Wykonałem klona dysku i zrobiłem Przywracanie systemu z partycji recovery. Komputer działa bez problemów i nie restuje się. Teraz instaluja sie aktualizacje WIn7 z Windows Update (jest ich prawie 200). Dzis rano jednak trafił w moje ręce kolejny komputer z identycznym objawem. Najlepsze jest to że to znowu Fujitsu: Fujitsu ESPRIMO P2560 Dual-Core CPUE550 2.8Ghz 4Gb Ram 500Gb Hdd Win7 Professional 32-bit Problem pojawił się po aktualizacjach. Jeśli przywrócę system do wcześniejszego punktu to uruchamia się i działa prawidłowo ale po kolejnym zainstalowaniu aktualizacji już się resetuje. Jest to 5 waznych aktualizacji. Instalowałem każdą oddzielnie i zawsze po instalce komputer się 'wysypywał. Z innego komputera puszczam ping i uruchamiam uszkodzony komputer. Pojawia się ekran logowania (trzeba wybrac ctrl+alt +del a pozniej uzytkownika i wprowadzic hasło). Ping dochodzi prawidłowo. Po zalogowaniu przez jakis okres czasu ping tez działa ale jak tylko karta sieciowa ustanowi połaczenie następuje RESET. Może ktoś miał podobny przypadek i wie jak to rozwiazać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi