Kuba Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) Witam, Na komputerze PC mam zainstalowany system Windows 10 pro, system zabezpieczony programem Kaspersky Internet Security. Kilka dni temu próbowałem uruchomić Worda ale ukazał się komunikat: System Windows nie może odnaleźć pliku "C:\Program Files\Microsoft Office\Office16\WINWORD.exe" Upewnij się, ze wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie". Sprawdziłem, plik winword.exe znajdował się w opisanym miejscu ale program nadal się nie uruchamiał. Odinstalowałem MS Office 2016, usunąłem jego katalog z dysku i ponownie zainstalowałem. Problem jednak pozostał, żaden z modułów MS Office nie uruchamia się. Przeglądając internet trafiłem na jednym z for na wzmiankę ze ktoś miał taki problem i jego program antywirusowy odnalazł wpisy w rejestrze i je usunął, podobno pomogło. Ale co to było nie napisał. ProsAddition.txtzę o pomoc. W trakcie pisania tego postu zauwazylem ze nie mam polskich znakow a te ktore sa na popczatku to dlatego ze poprawialem je z podpowiedzi. FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Edytowane 15 Października 2019 przez Kuba brak załącznika Addition Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Infekcja jest, ale nie sądzę, by miała cokolwiek wspólnego z Twoim problemem. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler FF ExtraCheck: C:\Program Files\mozilla firefox\defaults\pref\kl_prefs_62fbb8f7_c917_4cf7_957a_aad2b8fa768c.js [2019-08-08] <==== UWAGA (Linkuje do pliku *.cfg) FF ExtraCheck: C:\Program Files\mozilla firefox\kl_config_62fbb8f7_c917_4cf7_957a_aad2b8fa768c.cfg [2019-08-08] <==== UWAGA FirewallRules: [{F75ECC28-5035-4BC6-9B63-D6690118D58D}] => (Allow) %systemroot%\system32\alg.exe Brak pliku FirewallRules: [{31CE0F3C-14AC-4AE4-9F96-4CEE0E7B5AC6}] => (Allow) %systemroot%\system32\alg.exe Brak pliku FirewallRules: [{BB07C434-BD22-4596-BF49-3613E5737880}] => (Allow) %systemroot%\system32\alg.exe Brak pliku EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). ----------------- Być może problem jest spowodowany "nieudanymi" aktualizacjami Systemu - po tych aktualizacjach dzieją się w komputerach różne dziwne rzeczy. Możesz zainstalować sobie http://www.openoffice.org/pl/download/index.html i wypróbować, czy działa. jessi Odnośnik do komentarza
Kuba Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Wykonalem First, winword nie uruchamia sie, polskich znakow nie ma, openoffice uruchamia sie. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Teoretycznie mógłbyś założyć teraz temat w dziale https://www.fixitpc.pl/forum/7-platformy-klienckie-microsoftu/ ale widzę, że tam też nie ma takich osób pomagających, które znałyby się na usuwaniu szkód po fatalnych aktualizacjach Microsoftu. jessi Odnośnik do komentarza
Kuba Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Zainstalowałem nowy system. Dziękuję za poświęcony czas, temat do zamknięcia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi