cypisno1 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Witam pożyczyłem od kolegi pen drive i przez niego wszystkie foldery zaczynają się zamieniać w skróty. Foldery ze zdjęciami z filmami dosłownie wszystko co mam robić. Zrobiłem pełny skan avastem użyłem ADV i CC clinera i nic cały czas to samo. Wszystkie pliki po włączeniu dają komunikat że, Element "RemovableDrive.exe" do którego odwołuje się ten skrót, został zmieniony lub przeniesiony, itp. Proszę o pomoc. załączam Logi z FRST Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Zrób log z >USBFix (aby pobrać kliknij na "Download UsbFix Windows Installer") > Run an analysing > Make a listing / po listing finished kliknij na Report jessi Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 witam o to i logi z UsbFixa UsbFix-Report-01.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 nie widzę tu żadnych skrótów folderów. Co jest "grane"? jessi Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 może coś źle zrobiłem z logami robiłem bez pendrive. A skruty mam w pod folderach na wszystkich dyskach. Powiedzmy że, wchodzę w dysk J: wybieram filmy a tam każdy katalog to skrót. dorzucam screena i jeszcze pojawiają się pliki Message.txt, My Girlfriend Images, My Passwords.txt, Family Photos, Sexy Photos. Tych plików wcześniej nie było i się tworzą w każdym folderze i drugi screen I jeszcze jedno pliki zajmują fizyczne miejsce a nie tak jak pisze 2kb Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Użyj USBFix z opcji CLEAN (z podpiętym penem) jessi Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 zrobiłem full analisis i później clean logi po cleanie UsbFix_Report.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Te nowsze wersje USBFixa sprawiają mi duże problemy z prawidłowym rozeznaniem sytuacji. Może po prostu napisz, jak oceniasz sytuację po tym usuwaniu? jessi Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 sytłacja nie zmieniła się i dalej mam skróty zamiast folderów. teraz robię format pendrive i zrestartuje komputer. Zobaczę czy nadal będzie umieszczał te dziwne pliki na pena Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Cytat attrib -h -r -s /s /d c:\*.* attrib -h -r -s /s /d d:\*.* attrib -h -r -s /s /d e:\*.* attrib -h -r -s /s /d f:\*.* EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi (zajrzę tu dopiero po 22:00) Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) ok spróbuję i dziękuje bardzo za zainteresowanie się tematem. Spróbowałem i szczerze nie wiem czy wirus nadal jest za to wszystkie pliki bez zmian są dalej skrótami Co robić dalej ? Edytowane 4 Października 2019 przez cypisno1 pruba Odnośnik do komentarza
rrob Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 https://www.youtube.com/watch?v=glm2NEC6cPU tu jest jeszcze do obejrzenia Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Podaj ścieżkę,i nazwę jakiegoś dziwnego skrótu jessi Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 nazwa pliku [Maxi-Torrents.Pl] Opetanie ścieżka "E:\filmy 3\RemovebleDrive.exe" "[Thep-Avyyluaz.Ws] Vwlahupl" udało mi się odzyskać pliki przy pomocy filmu przesłanego wcześniej ale czy wirus został usunięty pewności nie mam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Skoro odzyskałeś pliki, to ścieżka na nic mi się nie przyda. Infekcji raczej już nie masz, bo gdyby dalej była, to natychmiast zamiast odzyskanych plików pojawiły by się skróty o takich samych nazwach, jak Twoje obiekty. jessi Odnośnik do komentarza
cypisno1 Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 W takim razie dziękuje ślicznie, będę jeszcze testował i sprawdzał te pliki czy nic się nie dzieje w razie problemów będę się odzywał. Te same operacje przeprowadzę na laptopie bo tam też pendrive podłączałem Jeszcze raz dziękuję i do usłyszenia Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Cytat w razie problemów będę się odzywał. OK. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi