Azatoth Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Witajcie W Windows 7, w zaporze Firewall, w "Zezwalaj programowi lub funkcji na dostęp przez Zaporę systemu Windows" co jakiś czas samoistnie włącza się pomoc zdalna. Zmieniam to ustawienia i za 2-3 dni znowu jest włączona "pomoc zdalna". Przesyłam zrzut. Czy można i jakoś "usunąć" pomoc zdalną tak, żeby nie miała dostępu do netu i czy proces zmienia się sam np. windows update i przy każdym updacie widzę te zmiany. Dziękuje Azatoth Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 U mnie też jest zaznaczenie, tyle tylko, że w jednym okienku, a u Ciebie w dwóch. Cytat Ta funkcja umożliwia użytkownikom tego komputera proszenie o pomoc zdalną innych użytkowników w sieci. Funkcja korzysta z architektury UPnP oraz protokołów SSDP, PNRP i Teredo. Nie znam sposobu na stałe usunięcie tej funkcji. jessi Odnośnik do komentarza
Azatoth Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Dziękuję, że poświęciłaś mi swój cenny czas. Pytanie retoryczne jest takie...jak dbać o bezpieczeństwo, skoro system sam pozwala na dostęp zdalny....celowo i jakie znaczenie mają ustawienia użytkownika, skoro i tak system "wie lepiej co dla nas dobre". Temat można zamknąć. Azatoth Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Myślę, że to przedwczesna diagnoza...chyba nie sprawdziłeś usług w swoim systemie - mam na myśli systemowe usługi zdalne. W systemie jest narzędzie do sprawdzenia, co to za usługi, jaki jest ich status (działa czy nie) oraz czy jest uruchamiana automatycznie czy ręcznie (bądź wyłączona na stałe). Sprawdź nazwy typu "zdalny", "remote", pomoc i inne, które mogą Ci się skojarzyć z Twoją sytuacją. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi