karolxt Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Firefox nie odtwarza mi html5 wieć przeszedlem na Chrome Chciałbym zapytac czy jest jakas prosta mozliwość wyłaczenia "napisu powitalnego" na gorze strony po kazdym otwarciu programu Napis na żóltym tle "Googlec Chrome nie bedzie sie już akutalizować na tym komputerze bo nie jest zgody z Windows...".+ dalej nie widać Co zrobic żeby to sie nie pokazywało. Gdzie to wykasować? Aktalizacja nie jest mi do niczego potrzeba. Wykasowalem z rejestru co się dało żeby nie działało "googleupdate" Mimo to po jakimś czasie uzytkowania grogramu wyskakuej napis "chrome jest anieaktualny...i cos tam deje o aktualizacji" Ja NIE CHĘ żadenj aktualizacji i ŻADFNEGO sprawdzania czy Chrome jest aktualny, bo mi to zżera pamięc i zajmuje procesor, a ten niestety jest slabiutki. Odnośnik do komentarza
Virtus Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Mogę Ci pomóc pośrednio. Podaj adres przykładowej strony, która ma być odtworzona, a ja podam, która z moich przeglądarek na W XP ją odtwarza. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 19 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Chrome mi wszytsko odtwarza probem w tym, że w tle łączy sie i próbuje sie aktualizować, po czym wyświetla napios, że Chrome jest niaktualny i zeby go zaktualizować trzeba wejśc na jakąs tam stronę. Ale je NIE CHCĘ żadnej aktualizacji, ani nawet sprawdzania czy jest czy ie jest aktualny, bo im tak żadna aktualizacja Chrome sie nie zaistaluje, bo to jest Windows XP a nie "dzisiatka".Żera mi to pamięc i pocesor prze to strony laduja sie dłużej. Ciekawa sprawa w Menedżeże zadań masm czasem otwarce p[iec szeć róznych procesów kazdy o nazwie chrome.exe (aktual;nie trzy) chić mam otwarta tlko jedna stronę. Przy okazji chcialbym pozbyc sie "napisu powtalnego" po kazdym otwarciu Chromie "Googlec Chrome nie bedzie sie już akutalizować na tym komputerze bo nie jest zgody z Windows...".+ dalej nie widać Co zrobic żeby to sie nie pokazywało. Gdzie to wykasować? Odnośnik do komentarza
rrob Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 1. Kliknij prawym przyciskiem myszy skrót na pulpicie Google Chrome, którego używasz do uruchomienia przeglądarki i wybierz opcję Właściwości . 2. Teraz dodaj tekst --disable-infobars na końcu ciągu obecnego w polu tekstowym Element docelowy , jak pokazano na poniższym zrzucie ekranu Pomiędzy istniejącym łańcuchem a --disable-infobars musi być spacja. 3. Kliknij przycisk Zastosuj , a teraz za każdym razem, gdy uruchomisz Google Chrome za pomocą tego skrótu, nie będzie już wyświetlać denerwującego wyskakującego komunikatu o zakończeniu wsparcia dla Windows XP i Vista. Jeśli masz wiele skrótów Google Chrome, np. Na pasku zadań, na pulpicie, w menu Start itp., Musisz zastosować tę sztuczkę we wszystkich skrótach. Porada wzięta z zagranicznych stron Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Komunikat juz sie nie pokazuje Dzieki Pozostaje sprawa ze sprawdzaniem "w tle" aktualności Google Chrome co zżera pamięć. Odnośnik do komentarza
rrob Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Jak sie instaluje Chrome lub Firefox to tam w opcjach jest, by uruchamiała wiele zadan w procesach, by przeglądarka niby szybciej chodziła. możesz zrobić to, co tu opisano https://www.download.net.pl/jak-wylaczyc-dzialanie-google-chrome-w-tle/n/4735/ Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 25 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Dziękuję za informację. U mnie jest to wyłączone. Jak rowniez wszystko inne co wydało mi sie podjerzane jak np "proponuj zapamietywanie haseł" odznaczylem "wysyłaj żądanie bez śledzenia" zaznaczyłem Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Dalej po kilkunastu minutach od uruchomienia programu pokazuje się komunikat o tym że Google Chrome jest nieaktualny, Jak wyłączyć sprawdzanie aktualności? Jest to kompletnie niepotrzebne, bo i tak przeprowadzenie aktualizacji na Windows XP jest niemożliwe. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Dalej po kilkunastu minutach od uruchomienia programu pokazuje się komunikat o tym że Google Chrome jest nieaktualny, Jak wyłączyć sprawdzanie aktualności? Jest to kompletnie niepotrzebne, bo i tak przeprowadzenie aktualizacji na Windows XP jest niemożliwe. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Zrób logi FRST - sprawdzimy, czy nie ma jakiegoś Zaplanowanego Zadania z tym związanego. jessi Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Jak wyłączyć automatyczne aktualizowanie Google Chrome? Już wiem. Opis jest na stronie. hxxps://www.download.net.pl/jak-wylaczyc-automatyczne-aktualizowanie-google-chrome/n/1733/ (zmienić xx na tt) Pod Chromie strona u mnie sie nie otwiera, ale Firefox otworzył i wszystko udalo sie skonfigurować przy pomocy malego pliku GoogleUpdate.adm i zainstalowanego w Windows gpedit.msc Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Niestety wszystko co znajduję dotyczy instalowania aktualizacji, a mnie chodzi o wyłączenie procesu SPRAWDZANIA. chodzi o funkcję Auto-update check period override Niestety nie wiem jak się do niej dostać i wpisać 0 Nie chodzi o to żeby Chrome sie nie aktualizowała, ale żeby nie sprawdzała czy ma sie zaktualizować. Ten proces zżera mi dostepność lacza i obciąża procesor, ktory czesto dziala na 97% mozliwości i wentylator w laptopie wyje jak oszalały. Po wyłaczeniu Chrome wszystko sie uspokaja. Może da sie wylaczyc jakies inne niepotrzebne funkcje dzialajce w tle, czy jakies dodatki, bo Chrome potrzebuję TYLKO jako przeglądarki, do niczego więcej. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Sprawa okazala soe jeszcze prostsza. Trzeba po prostu odinstalowac Chrome a zainstaliowa Chmormium. Nie wiem tylko jak to zrobuic żeby zachować wszystkie ustawienia. Mam Firefoxa, wiec mogę to chyba zrobic. Czy musze cos wiedziec czy moge brac sie za odinstowtywanie Chromie a inslaowanie Chromium, a lesli tak to skąd najlepiej ja wziąć żeby nie poinstaloway się jakoes dodatkowe programy. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Czy mam instalowac Chromium a potem odinstalowac Google Chrome czy odwrotnie? Czy cos musze wiedzieć żeby nie zrobic jakiejs głupoty? Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 W dniu 27.11.2019 o 12:36, karolxt napisał: Czy mam instalowac Chromium a potem odinstalowac Google Chrome czy odwrotnie? Czy cos musze wiedzieć żeby nie zrobic jakiejs głupoty? Gdzie znależć instalator Chromium (bez Google update) Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 ze znalezieniem instalek w necie chyba nie ma problemu, np. https://www.programosy.pl/program,chromium.html to tylko dla przykładu. Odnośnik do komentarza
ralphdenton Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 I think we can do anything on Chrome except those that can be done on TOR ? Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 W dniu 8.02.2020 o 05:35, jessica napisał: ze znalezieniem instalek w necie chyba nie ma problemu, np. https://www.programosy.pl/program,chromium.html to tylko dla przykładu. Dzięki za linka. Ściągnąłem program. Rozpakowałem, ale nie wiem jak go zainstalować. Google Chrome coraz więcej głupawych procesów uruchamia i wszystkie pod nazwa chrome.exe - tyle ich jest że zatrzymują odtwarzanie na YouTube, albo wstrzymują otwieranie nowych okien i w ogole spowalniaja działanie komputera (np klikam na folder o on się nie otwiera od razu tylko za 5 albo więcej sekund) Mam już dość Google update i procesów jakie się uruchamiają w tle Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 W dniu 8.05.2020 o 16:23, ralphdenton napisał: I think we can do anything on Chrome except those that can be done on TOR ? What's a TOR? Can we do anything? Then tell me how to block Google update processes to check for updates. I have WindowsXP, so I won't do any more updates anyway, so I don't need these checks for anything. tłumaczenie Możemy zrobić wszystko? No to powiedz jak zablokować procesy Google update sprawdzające konieczność aktualizacji. Ja mam WindowsXP, więc i tak żadnej aktualizacji już nie przeprowadzę, więc te procesy sprawdzające nie są mi do niczego potrzebne. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Nie wiem, dlaczego masz problemy - u mnie żadnych problemów nie było przy instalacji. Chrome ma zawsze po uruchomieniu kilka procesów ( 6 lub 7 ). jessi Odnośnik do komentarza
ralphdenton Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 W dniu 8/5/2020 o 1:42 PM, karolxt napisał: What's a TOR? Can we do anything? Then tell me how to block Google update processes to check for updates. I have WindowsXP, so I won't do any more updates anyway, so I don't need these checks for anything. translation https://fretic.com/fake-walmart-receipt-generator/ Can we do anything? Then tell me how to block Google update processes that check the need for update. I have WindowsXP, so I won't do any updates anyway, so I don't need these checking processes for anything. Yes you can easily block Google update processes to check for updates and it's easy and free to use. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi