znakwodny Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzień dobry, jeśli żle umieściłem wpis to przepraszam . Posiadam win 10 pro laptop Kiano eleg.14,2 Otrzymałem rekomendacje do postawienia systemu na nowo ze względu na problemy z aktualizacja i innymi ,których obraz załączam. Czy to rzeczywiście konieczne>? Shortcut_22-08-2019 14.21.36.txt FRST_22-08-2019 14.21.36.txt Addition_22-08-2019 14.21.36.txt Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez znakwodny dodawanie log Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Cytat Error: (08/22/2019 11:00:24 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: ) Description: Nazwa aplikacji powodującej błąd: svchost.exe_wuauserv, wersja: 10.0.17134.556, sygnatura czasowa: 0xf23cada5 Nazwa modułu powodującego błąd: wuaueng.dll, wersja: 10.0.17134.915, sygnatura czasowa: 0x45241b67 może zrób jeszcze log z Farbar Service Scanner >http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FSS.exe (do skanowania zaznacz wszystko). http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FSS.exe Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKU\S-1-5-21-419808145-1333804198-1164173002-1001\...\Run: [Chromium] => "c:\users\jaro\appdata\local\chromium\application\chrome.exe" --auto-launch-at-startup --profile-directory="Default" --restore-last-session CMD: attrib /d /s -r -s -h C:\FOUND.* CMD: for /d %f in (C:\FOUND.*) do rd /s /q "%f" Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Dzięki ,że napisałaś:) Jednak nie można otworzyć - załączam komunikat,taki sam jak do innych instalacji np. Chrome itd Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 https://www.exefiles.com/pl/dll/profapi-dll/ może to coś pomoże? nie wiem tego. jessi Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 No nie juz , próbowałem, ten sam komunikat co poprzednio. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Wypróbowałam u siebie - FSS to narzędzie bezinstalacyjne, więc wyskakujący komunikat nie ma absolutnie nic wspólnego z próbami uruchomienia FSS, ani żadnego innego programu.. Spróbuj w Trybie Awaryjnym: Tryb awaryjny Windows 10: przycisk Start > Ustawienia > Aktualizacja i zabezpieczenia > Odzyskiwanie > Uruchamianie zaawansowane > Uruchom teraz > system zrestartuje i pojawi się ekran z opcjami > Ustawienia zaawansowane > Ustawienia uruchamiania > Tryb awaryjny przy okazji sprawdź, czy w ogóle masz ten plik C\WINDOWS\system32\profapi.dll jessi Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Tryb awaryjny nie pomógł uruchomić FSS ten sam komunikat co poprzedni. plik... Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Plik jest, więc Twój System nie nadaje się już do niczego, skoro wyskakuje ten komunikat. Nie wiem, co go uszkodziło. Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Czyli definitywnie system do ponownej instalacji? Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Jessico,zatem jestem przed próbą reinstalacji -jednak problemy się piętrzą. Po pobraniu narzędzia Media Creation Tool tez nie mozna go uruchomić w cwelu utworzenia nosnika instalacyjnego. Proszę o wsparcie albo wskazanie właściwego postepowania z moim Kiano. Dzieki . Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Nie bardzo rozumiem: sformatowałeś cały dysk, a mimo to komunikat dalej wyskakuje? Jeśli tak jest naprawdę, to oddaj komputer do jakiegoś serwisu naprawczego - tam Ci przeinstalują System (choć trochę zapłacisz). jessi Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 No nie , nie zrobiłem tego gdyż nie można uruchomić narzędzia Media Creation Toool. Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Próbowałeś komend naprawczych typu np. sfc /scannow Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Cześć, tak próbowałem bez wyniku. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Prawdopodobnie nie tylko Windows do reinstalacji, na widoku problem z dyskiem. Te błędy "braku pliku", podczas gdy jest on na dysku, są prawdopodobnie wynikiem złych bloków (nieczytelne miejsca): Dziennik System: ============= Error: (08/22/2019 11:40:52 AM) (Source: Disk) (EventID: 7) (User: ) Description: W urządzeniu \Device\Harddisk0\DR0 wystąpił zły blok. W tej sytuacji należy zacząć od oceny stanu dysku. Temat przenoszę do działu Hardware. Dostarcz dane wymagane działem: Nie specjalizuję się w sprzęcie, mam nadzieję że @Groszexxx się wypowie. Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Dzięki bardzo, dokonałem już nowej instalacji korzystając z innego laptopa uruchomiłem odpowiednie narzedzie Media Creation Toool. Jednak Twój wniosek o uszkodzeniu dysku jest intrygujący. Jednocześnie stawiając system na nowo -nie jestem pewien czy dobrze umieściłem system na odpowiednim dysku?Poprzednio sprzedawca umiescił windowsa naa SSD na moja prośbę. Teraz nie wiem jaki pomocne materiały mogę zamieścić dla oceny stanu tego lapka>? https://www8.zippyshare.com/v/Tvfv0HXD/file.html Odnośnik do komentarza
znakwodny Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Dzień dobry, tylko jedno pytanie-jaki jest powód ignorowania mojego tematu? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi