komarzycho Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam, mam problem z dużym zużyciem procesora, gdy włączony jest qbitorrent albo utorrent. Sytuacja ma charakter narastający tzn zużycie procesora jest coraz większe, aż kursorem myszki nie da się płynnie sterować po ekranie pulpitu ( przeskakuje i się zacina ). W menedżerze zadań pojawia się proces system ( ntoskrnl.exe ), który coraz bardziej obciąża jednostkę centralną. Gdy wyłączę programy to wszystko wraca do normy. Po włączeniu na świeżo kompa przez około 20min jest ok mimo włączonego, któregoś z programu później obciążenie wzrasta, że nie da się korzystać z kompa procesor i5 6600k płyta główna Asus z170 gaming pro karat graficzna 1070 16gb ram dysk twardy Samsung M.2 970 EVO na qbittorent mam około 1000plików udostępnianych na utorrent 4 pliki. Próbowałem "naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych" DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth --- nie wykazało błędów i nic nie naprawiło https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system Proszę o pomoc. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Nie widzę tu żadnej infekcji. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: I Spoiler FEO\CNC3.exe: [Debugger] IFEO\CNC3EP1.exe: [Debugger] IFEO\generals.exe: [Debugger] IFEO\RA3.exe: [Debugger] BootExecute: autocheck autochk * GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA CHR Session Restore: Default -> [funkcja włączona] AlternateDataStreams: C:\Users\RICO\Dane aplikacji:00e481b5e22dbe1f649fcddd505d3eb7 [394] AlternateDataStreams: C:\Users\RICO\AppData\Roaming:00e481b5e22dbe1f649fcddd505d3eb7 [394] Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Skoro "uTorrent" i "qbitorrent" nie pasują do Twego komputera, to po prostu odinstaluj je. jessi Odnośnik do komentarza
komarzycho Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Dziękuję za odpowiedź, niestety musiałem wyjechać i nie ma mnie teraz przy kompie więc nie mogę sprawdzić. W dniu 20.08.2019 o 14:17, jessica napisał: Skoro "uTorrent" i "qbitorrent" nie pasują do Twego komputera, to po prostu odinstaluj je. Dlaczego nie pasują? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 przecież sam napisałeś: Cytat problem z dużym zużyciem procesora, gdy włączony jest qbitorrent albo utorrent jessi Odnośnik do komentarza
komarzycho Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 @jessica jak boli Cię palec to od razu go odcinasz czy idziesz do lekarza? Wprowadziłem naprawę, przy okazji pojawiła mi się aktualizacja Windows 10 1903 ( to pewnie dzięki twojej interwencji @jessica dziękuję ), którą zainstalowałem. Teraz qb, ut działają od godziny i jest ok. Zobaczymy co będzie dalej. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi