Monia1989 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Cześć, pojawił się u mnie dziwny problem, przy uruchomieniu niektórych gier np. half-life 2 zużycie procesora skacze do 100% i to wszystko, gra nie odpala, nie pojawia się menadżerze zadań, w o ogóle nie pojawia się tam nic co wykorzystywałoby jakoś szczególnie procesor. Przeinstalowanie gry, steama nic nie zmienia. Half-Life to nie jedyna gra która się tak zachowuje, na twierdzy krzyżowiec która nie jest na steamie jest identyczna sytuacja. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Dezaktywuj tymczasowo antywirusa i spróbuj czy gra rusza. Odnośnik do komentarza
Monia1989 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Po dezaktywacji gra dalej nie rusza w identyczny sposób, po prostu nic się nie dzieje a steam pokazuje, że jest uruchomiona, nie zwiększa się jednak obciążenie procesora. Dokonałam przy okazji ciekawego odkrycia, po takiej próbie włączenia którejś z gier które wcześniej doprowadzały do obciążenia procesora do 100% jestem w stanie włączyć wszystkie pozostałe gry które wcześniej nie działały. Czyli jeżeli "uruchomię" Half-Life 2 to potem mogę odpalić episod one, episod two i działają normalnie. Z grami z poza steama jeszcze ciekawiej, włączam twierdzę krzyżowiec i za pierwszym razem nic a za drugim razem działa, działają też potem gry ze steama. W ogóle teraz to już nawet nie muszę antywirusa dezaktywować i obciążenie procka nie skacze. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Skoro procesy gier się uruchamiają a okno gry się nie wyświetla, to może być problem z rysowaniem okien. Spróbuj zainstalować najnowsze środowiska uruchomieniowe, dot Net, directX, te których używają gry. Czysta instalacja nowego sterownika graficznego też może pomóc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi