slawek481 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witajcie! Mam problem z najnowszym Firefoxem, właściwie to dwa. Pierwszy z nich: gdy wyskoczy mi popup i go zamykam otrzymuję okno potwierdzenia, czy na pewno chcę zamknąć x okien. Jeśli kliknę "zamknij" - zamyka się cała przegląrka. Jeśli kliknę Anuluj - popup się zamknie i na szczęście pozostałe karty pozostają nietknięte. Oprócz tego, strona startowa programu firefox kompletnie jest bezużyteczna. Po kliknięciu w "szukaj" nic się nie dzieje :/ Tylko ja tak mam? Odnośnik do komentarza
Przemo15PL Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Z kolei u mnie, gdy kończe przeglądanie na stronie fixitpc.pl, to gdy wyłączę przeglądarkę i włączę ją ponownie to wyskakuje mi strona fixitpc.pl a nie standardowa strona startowa Firefox. W ustawieniach mam ustawione, że po włączeniu przeglądarki ma zostać wyświetlona strona startowa programu Firefox. U mojego brata na kompie (stacjonarnym) się tak nie dzieje. Ktoś wie w czym problem? Stronę forum podałem tylko jako jeden z wielu przykładów... Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Widać, ze jeszcze jest to program nieco niestabilny. U mnie po rozwinięciu menu Zakładki i wybraniu jakiejkolwiek strony na dole pozostaje cieniutki ale widoczny paseczek w kolorze tego menu. Znika dopiero po zrestartowaniu Firefoxa. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 A ja nie narzekam Co do problemu @Przemo15PL wejdź w about:config i wyszukaj słowo startup i wyresetuj frazy które mogą za to odpowiadać + restart,jeśli nie pomaga to trzeba będzie wyresetować wszystko do ustawień domyślnych,lub w ostateczności wyczyścić ręcznie cały profil użytkownika Być może jest tu także konflikt z jakimiś dodatkami. i do wszytkich: być moze wasze problemy są spowodowane konfliktem z jakimś dodatkiem, wtyczką czy nawet feralnym motywem lub półmotywem Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 być moze wasze problemy są spowodowane konfliktem z jakimś dodatkiem, wtyczką czy nawet feralnym motywem lub półmotywem Oo, coś jest na rzeczy - Firefox w trybie awaryjnym - zamykanie działa bez problemu. EDIT: Winowajca znaleziony: Wtyczka Awesome Screenshot, a na stronę główną pomógł reset ustawień Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 A czy można przenieś ikonę strony startowej na lewą stronę? Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 A można kliknij PPM na pasku, po lewej stronie przycisku wstecz>>Dostosuj. Teraz zwyczajnie przeciągnij ikonę Strony głównej z prawej na lewą stronę, na tym samym pasku i zamknij okno dostosowywania Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Siemka. To może już nie będę zakładał nowego tematu. Mam takie pytanie czy te wszystkie wtyczki od microsoftu są potrzebne? Tak się pytam bo ff na start pożera 200 mb pamięci, której mam mało Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Celowo piszę nowy post (przepraszam). Jest pewna rzecz, mógłby ktoś to potwierdzić? Stronka 4shared -> okienko uploadowania pliku -> po naciśnięciu i przesunięciu scrolla poziomego robi się tak: a po naciśnięciu tych strzałek obok scrolla przewija pliki, ale odrazu do ostatniej strony. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 a po naciśnięciu tych strzałek obok scrolla przewija pliki, ale odrazu do ostatniej strony. Nie potwierdzam. Problemem jest raczej zmiana theme'a w XP-ku. Nie wiem, czym to robiłeś, czy pliki systemowe też są podmienione... Co do dodatków: Zrób zrzuty ekranu z about:plugins oraz z about:support kliknij "Skopiuj wszystko do schowka", a potem dodaj jako załącznik. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Skórkę zmieniałem patchując uxtheme.dll - najmniej inwazyjna metoda. Plik theme'u ma rozszerzenie .msstyles. Z ciekawości zmieniłem na oryginalną xp - problem występuje nadal, tylko że tło przysłaniające pół okienka ma inny kolor - to było do przewidzenia. Nie sądzę jednak żeby skórka była problemem - na 3.6 było ok. Dodam jeszcze, że problem występuje gdy w folderze jest dużo plików - przy czym jest więcej stron. Oto screeny: Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Wywal stare maszyny wirtualne Javy. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej (informacje na dole pierwszego screena). Uruchom przeglądarkę w trybie awaryjnym i sprawdź, czy problem nadal występuje: http://mozillapl.org/wiki/Standardowa_Diagnostyka:_Firefox Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 W trybie awaryjnym problem nadal występuje. Javę miałem zaktualizować, zapomniałem Te sterowniki ... mam ich już dość, ile ja przy nich czasu zmarnowałem to się w głowie nie mieści. Lekko się zniechęciłem. Jeśli nie ma krytycznej potrzeby to wolę zostawić je w spokoju Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Krytycznej potrzeby nie ma, to "tylko" obsługa Direct2D. Nie zauważyłem problemu z listowaniem zawartości folderów, możliwe, że to zależy od systemu / szybkości działania HDD (swego czasu miałem podobne problemy z wolniejszymi pendrive'ami). Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Również u mnie na Win7 ten problem nie występuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi