sep426 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Witam, tak jak w temacie, mam problem z ciągłym użyciem dysku w stu procentach, laptop jest ciągle zamulony, próbowałem już wielu sposób i poradników z sieci, nawet zmieniałem antywirusa bo mówili, że Avast muli. Mój laptop to Acer Aspire VX15, nawet niektóre gry się przycinają momentami, a o poruszaniu się po dyskach, folderach itd to już nie wspomnę. Proszę o jakąś pomoc! Odnośnik do komentarza
rrob Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Przyczyn może być wiele, ciężko tak na ,,czuja" stwierdzić co może dolegać. 1. Defragmentuj dysk (C/ Właściwości/Narzędzia/Defragmentuj 2.Może to też być przyczyna mechaniczna - latem często kompy się kurzą, przegrzewają i przycinają EDIT: jak masz dysk SSD to chyba defragmentacja odpada Odnośnik do komentarza
sep426 Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 1 godzinę temu, rrob napisał: Przyczyn może być wiele, ciężko tak na ,,czuja" stwierdzić co może dolegać. 1. Defragmentuj dysk (C/ Właściwości/Narzędzia/Defragmentuj 2.Może to też być przyczyna mechaniczna - latem często kompy się kurzą, przegrzewają i przycinają EDIT: jak masz dysk SSD to chyba defragmentacja odpada Defragmentacja była robiona, to jest laptop nie komputer, i ma tak od początku czyli od nowości... Nie mam SSD, to HDD. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 to jest dział "wirusowy", więc, tak na wszelki wypadek, zrób logi z FRST (choć objawy raczej wskazują, na problem sprzętowy, lub inny). Odnośnik do komentarza
sep426 Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Logi z FRST były robione, daje w załączniku. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Nie masz infekcji. 1) Odinstaluj te programy: Cytat App Explorer (HKU\S-1-5-19\...\Host App Service) (Version: 0.272.1.295 - SweetLabs) <==== UWAGA App Explorer (HKU\S-1-5-20\...\Host App Service) (Version: 0.272.1.295 - SweetLabs) <==== UWAGA App Explorer (HKU\S-1-5-21-3866315196-614044853-1915701567-1001\...\Host App Service) (Version: 0.273.3.597 - SweetLabs) <==== UWAGA 2) Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler IFEO\CE i386.exe: [Debugger] Enable IFEO\ce-x64.exe: [Debugger] Enable IFEO\Cheat Engine.exe: [Debugger] Enable IFEO\cheatengine-i386.exe: [Debugger] Enable IFEO\cheatengine-x86_64.exe: [Debugger] Enable FF HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA C:\Users\Kamil\Downloads\ygnbolaxng.txt EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). ----------------------------------- Cytat Procent pamięci w użyciu: 29% To chyba wskazuje, że nie jest to problem softwarowy. jessi Odnośnik do komentarza
sep426 Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 @jessica jak mam odinstalować te programy spod punktu pierwszego? Bo tam nie ma nawet konkretnej nazwy poza Host App Service, a gdziekolwiek bym nie wszedł nie mam 'tego' na liście do usunięcia. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Host App Service to nazwa tego programu, widzialna w Rejestrze. Może też być inna nazwa: App Explorer jessi Odnośnik do komentarza
sep426 Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Odinstalowałem ten program, zrobiłem fixa, wstawiać logi? I werdykt jest taki, że nic to nie pomogło... Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Cytat I werdykt jest taki, że nic to nie pomogło Moje zalecenia nie mogły pomóc, bo po prostu nie było żadnej infekcji. Teraz Moderator powinien przesunąć Twój temat do jakiegoś bardziej odpowiedniego działu forum, ale niestety Moderator już kilka tygodni jest nieobecny (sprawy osobiste). jessi Odnośnik do komentarza
sep426 Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Myślisz, że wymiana HDD na SSD mogłaby pomóc w tej sprawie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi