nebsky Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Cześć, pojawił mi się problem bardzo dziwny w moim windowsie 7. Otóż, kiedy próbuję przeciągnąć link z paska url (tam gdzie wpisuje się adres http://) na pulpit/desktop to jest symbol zablokowania, czyli "kółeczko z ukośną kreską". Na trybie użytkownika "gość" działa. Natomiast w "safe mode" nie działa. Mam też inne przeglądarki: IE, Opere i Chrom - tutaj problem z przeciąganiem adresu url nie występuję. Odinstalowywałem też Firefoxa, nowy profil zakładałem i nic to nie daje. Mam wrażenie, że coś w systemie jest przyblokowane, ale niestety nie wiem gdzie. Proszę o pomoc, bo idzie się powiesić z niemocy ;-) Odnośnik do komentarza
rrob Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 U mnie nie działało w Firefox ani przeciąganie linka na pulpit by zrobić skrót ani nawet przeciąganie zdjęć na pulpit. Zadziałało to : 1.Otwórz Firefoksa i wpisz w pasku adresu about:config wciśnij ENTER 2.kliknij przycisk „podejmuję ryzyko” 3.w pasku Szukaj wpisz: launcher, powinien zwrócić wartość browser.launcherProcess.enabled 4.Kliknij dwukrotnie, aby ustawić wartość domyślną na false Uruchom ponownie Firefoksa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi