masterandcommander Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 witam jak klikam w plik lewym klawiszem to otwierają się właściwości pliku. z kolei jak piszę na klawiaturze to różne kwiatki wyskakują, np zamiast s pojawia się "Ś" zaś jak klikam spację to otwiera się okienko eksploratora. Bezpośrednio po uruchomieniu systemu jest ok. Sytuacja zmienia się po chwili. Problem pojawił się po aktualizacji programu itunes. Skasowałem go, jednak problem pozostał. Pisząc ton post (mniej więcej w połowie pisania) problem zniknął. Jednak nie wiem na jak długo. Proszę o przeanalizowanie czy nie mam jakiegoś wirusa. Dodam, że wcześniej zamiast przewijania strony zmniejszało lub powiększało obraz i działy się różne przypadki. Usuwałem sterownik myszy i ponownie instalowałem, przepinałem gniazda usb jednak nic nie pomagało Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Nie widzę tu żadnej infekcji. Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {830BF1BF-6914-4F2B-BE70-E9E7E25EEB5B} - System32\Tasks\{D0341BA8-FB9E-4C20-9CE2-F87ADD8EC26C} => C:\Windows\system32\pcalua.exe -a "C:\Users\Tomasz\Desktop\AimersoftVideoConverter LEGALNY\Setup.exe" -d "C:\Users\Tomasz\Desktop\AimersoftVideoConverter LEGALNY" S3 MSICDSetup; \??\E:\CDriver64.sys [X] S3 NTIOLib_1_0_C; \??\E:\NTIOLib_X64.sys [X] FirewallRules: [{5CE92899-1644-4841-A1FA-5C481C3F6EDE}] => (Allow) C:\Users\Tomasz\AppData\Roaming\Zoom\bin\Zoom.exe Brak pliku FirewallRules: [{905C2112-0A18-475D-A79D-97ADDC652E77}] => (Allow) C:\Users\Tomasz\AppData\Roaming\Zoom\bin\airhost.exe Brak pliku Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). . Jeśli problem nie zniknie, to założysz temat w dziale https://www.fixitpc.pl/forum/43-hardware/ jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi