lonialomax Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Witam. Problem polega na dziwnym zachowaniu tematycznego procesu, który włącza się po jakimś czasie i działa cały czas używając od 17-50% CPU. Według informacji z internetu proces ten jest skojarzony z Windows 8 i 10. Dziwne jest też to, że przy uruchomionym Menedżerze zadań (tu proces działa i słychać po pracy wentylatorów), a po uruchomieniu Process Explorera automatycznie wyłącza się i znika z Menedżera zadań, a wentylatory CPU zwalniają. Lokalizacja procesu to C:\Windows\SysWOW64\sv-SE .Z góry dziękuję za pomoc FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 W logu FRST.TXT wcale nie ma 'TiWorker", więc tą sprawą się nie zajmuję. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler VirusTotal: C:\Windows\SysWOW64\sv-SE\S-1-5-97\TiWorker.exe HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Ograniczenia <==== UWAGA HKU\S-1-5-21-511884342-1919680419-1784099538-1000\...\Policies\Explorer: [NoSecurityTab] 1 GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA FF HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA Task: {0C29BD00-443A-4774-868E-AA4C6560FC67} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\Google\GoogleUpdateTaskMachineSW => C:\Windows\SysWOW64\Microsoft\Protect\S-1-94-58\RB_1.3.18.30.exe <==== UWAGA S3 MBfilt; system32\drivers\MBfilt64.sys [X] S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X] VirusTotal: C:\Windows\SysWOW64\sv-SE\S-1-5-97\TiWorker.exe EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Pokaż z tego raport. jessi Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Dziękuję za szybką interwencję. Po wykonaniu naprawy TiWorker.exe znowu się pojawił. Nie wiem czy wykonanie skanu FRST przy włączonym procesie pokaże jego aktywność? Fixlog w załączniku. Jednak Po włączeniu FRST proces się wyłącza także jest wyjątkowo przebiegły. akaś naprawa poszła w trybie awaryjnym wstawiam nowy fixlog.Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Cytat TiWorker.exe" => nie znaleziono VirusTotal w ogóle nie znalazł tego pliku. Uruchom FRST. W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej: TiWorker.exe kliknij na przycisk "Search Files (Szukaj Plików)". Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. Ogólnie to proces "TiWorker" (Windows Installer Worker) jest najgorszym pomysłem Microsoftu w systemie WIN 10, i raczej nic na to nie poradzisz. Zastanawia mnie tylko ścieżka tego pliku u Ciebie. jessi Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 12 minut temu, jessica napisał: najgorszym pomysłem Microsoftu w systemie WIN 10 No właśnie, nie tylko ścieżka jest zastanawiająca, ale i to że dzieje się to w Windows 7. W ogóle jak przejrzałem foldery językowe w SysWOW64, to w żadnym z nich nie ma podfolderów jak w sv-SE. Szukaj FRST nic nie znalazł, ale może z powodu, że do podfolderu S-1-5-97 przy próbie otwarcia jest Odmowa dostępu. Jak na razie jest pozytywna okoliczność system po tej podwójnej naprawie pracuje około 30 min. i TiWorker nie pojawił się? Oby tak zostało. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler RemoveDirectory: C:\Windows\SysWOW64\sv-SE\S-1-5-97 EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Folder S-1-5-97 usunięty, ale też z trybu awaryjnego. Na żywo log z fixlog jest bez zapisu jakichkolwiek działań. Możliwe, że moje konto, które widnieje jako administrator ma jakieś ograniczenie? Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Cytat Na żywo log z fixlog jest bez zapisu jakichkolwiek działań. Nie wiem, o co Ci chodzi - przecież w "fixlog" widać, że folder został usunięty. jessi Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Tak fixlog zapisuje się i następuje usuwanie w trybie awaryjnym. Przy uruchomieniu naprawy FRST z poziomu systemu w normalnym trybie fixlog zapisuje się, ale niema w nim żadnych informacji o wykonanej naprawie i usuwaniu. Nie pojawia się też okno z monitem o ponowne uruchomienie systemu. Czy jest możliwość, że AVAST blokuje poczynania FRST? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 1) co wykonywałeś jako pierwsze: usuwanie w Trybie Awaryjnym usuwanie w Trybie Normalnym? 2) u mnie Avast nie przeszkadza w pracy FRST - ale to o niczym nie świadczy, bo być może Avast chroni pewne obiekty przed usunięciem. jessi Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Pierwsze w trybie normalnym. Log zapisuje się bez bez informacji o usuwaniu i nie ma monitu o ponowne uruchomienie systemu. Dopiero w trybie awaryjnym proces usuwanie kończy się informacją o zapisie logu i ponownym uruchomieniu. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 no to jest to trochę dziwne. Ale mam nadzieję, że ten folder C:\Windows\SysWOW64\sv-SE\S-1-5-97 znikł. jessi Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Tak, usunięty. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi