slawek481 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jak w temacie, szukam programu, który na bieżąco będzie pokazywał ile danych pobrałem/wysłałem danego dnia, z możliwością ustawienia progu (różnego, dla różnych pór dnia) i który wyświetli ostrzeżenie, gdy będę się zbliżał do górnej granicy. Orientuje się może ktos czy coś takiego jest? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jeśli łaczysz się przez modem telefoniczny polecam TopNetinfo Albo Net Limiter, tylko nie wiem czy można w nim ustawić próg. W każdym razie bardzo dokładny pomiar, łącznie z wszystkimi aplikacjami które korzystają z sieci. Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jeśli łaczysz się przez modem telefoniczny polecam TopNetinfo Łączę się przez modem kablowy (konkretniej ruter z wbudowanym modemem) i mam wyśrubowane limity pobierania i wysyłania: - od 10:00 do 15:00 10 GB download i unlimited upload - od 16:00 do 21:00 5 GB download i 1,75 GB Upload i dziś po raz pierwszy przekroczyłem granicę uploadu i szukam softu w którym mogę skonfigurować ostrzeganie przed przekroczeniem limitu A Net Limitera sprawdzę, dzięki Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Ja polecam aplikację NetWorx, gdzie możesz nawet ustawić powiadomienia o wysłaniu powyżej ustalonego limitu transferu. Najlepiej ściągnij wersje portable. Po uruchomieniu klikasz na ikonę w zasobniku >>> Quota... i ustalasz limit, zaznaczając Ostrzeż po wykorzystaniu limitu: Jak wykorzystasz limit dostaniesz komunikat: Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dzięki Traxter! Widzę, że nawet mogę ustawić konkretne wartości dla konkretnych godzin. Wow! Jeszcze raz wielkie dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi