leliwka Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Witam serdecznie , posiadam laptopa Samsung R540, Windows 7 Home Premium , Intel(R) CPU P6000@ 1.87GHz1.87 GHz, 64 bitowy system operacyjny. Mam mały problem z aktualizacją systemu Windows7 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB4493132), Po próbie aktualizacji systemu Windows wyskakuje informacja, że aktualizacja nie może być zaktualizowana Kod błędu 80070643. Próbowałam poradzić sobie z tym problemem programikiem MicrosoftEasyFix50202, i nawet wyskakuje, że problem został naprawiony i trzeba zresetować laptopa, ale po restarcie nadal to samo. W prawym rogu ikonka dostępne są nowe aktualizacje i nadal ten sam błąd po aktualizacji. Dodam jeszcze, że parę dni temu czyściłam laptopa CCleaner i sprawdzałam Malwarebytes, być może którymś z tych programów coś namieszałam, bo i laptop jakby wolniej działał, sama nie wiem. Próbowałam też przywracania systemu..., ale niestety nadal to samo. Czy istnieje jakaś możliwość żeby pokonać ten problem. Raport skanowania Malwarebytes.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
memnon Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Mi na problemy z Windows Update zawsze pomaga reset tej usługi : Klik . Uruchamiam skrypt jako admin , wybieram 2 , potem restart i Windows Update jak nowy . Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 No właśnie ten programik MicrosoftEasyFix50202 to zrobił ale mnie nie pomogło niestety :) Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Zastosowałam jeszcze WindowsUpdate-3.diagcab, ale to niestety też nie wiele dało Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Są logi FRST, więc z przyzwyczajenia zajrzałam do nich. Nie masz żadnej infekcji. Zmienne środowiskowe (ogólne) - są OK. Może pokaż jeszcze log z Farbar Service Scanner >http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FSS.exe (do skanowania zaznacz wszystko). (i tak czekasz na fachowców z tego działu forum, więc nic na tym chyba nie tracisz) (błąd 0x800070057 - to chyba coś związanego z usługami współpracującymi z Update, więc może FSS coś takiego wyłapie? jessi Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ale co to za strona jest bo ten link nie działa, a ja staram się nie ściągać z nieznanych stron. leliwka Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FSS.exe Rzeczywiście, tamten link jest przekierowywany na ... "fixitpc" To jakaś wada forum, nie mam na nią wpływu. Teraz podany link jest prawidłowy, "bleeping" to zaufana strona, bo jest związana z forum antywirusowym. https://www.bleepingcomputer.com/ jessi Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 zrobioneFSS.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Cytat Action Center: ============ Action Center Notification Icon =====> Unable to open HKLM\...\ShellServiceObjects\{F56F6FDD-AA9D-4618-A949-C1B91AF43B1A} key. The key does not exist. Usługi działające z Windows Update są OK, tak więc w tej sprawie nic się nie wyjaśniło. Natomiast co do powyższego klucza to Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Cytat Reg: reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellServiceObjects\{F56F6FDD-AA9D-4618-A949-C1B91AF43B1A} /v AutoStart /t REG_SZ /d "" /f Reboot: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Teraz temat zostawiam już dla fachowców z tego działu forum. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi