Grisza Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Cześć, zbiorcza aktualizacja o numerze KB4487017 jest instalowana, jednak po koniecznym ponownym uruchomieniu komputera, aktualizacja jest wycofywana. Dzieje się to podczas konfiguracji aktualizacji po ponownym uruchomieniu komputera, gdy osiągnie już stan 100%. Kod błędu 0x800f0922. Instalację próbowałem powtórzyć przez WU, następnie przez ręczną instalację. Po tym wszystkim przeskanowałem system pod kątem uszkodzeń plików systemowych (narzędzie sfc nic nie znalazło). Potem uruchomiłem Troubleshooter dla WU, który wykrył potencjalne uszkodzenie bazy danych WU. W związku użyłem narzędzia DISM do sprawdzenia kondycji całej machiny aktualizującej. Skan ScanHealth wykrył problem, komenda RestoreHealth naprawiła problem. Po tym podjąłem kolejne próby instalacji aktualizacji (przez WU i ręcznie). Potem uruchomiłem narzędzie MS do naprawy WU, które znowu wykryło potencjalny problem z bazą danych i zasugerowało usunięcie plików aktualizacji (z SoftwareDistrbution) i tak też uczyniłem. Po tym kolejne próby instalacji aktualizacji - bez skutku. Przeglądałem artykuł MS dotyczący tej aktualizacji i mam zainstalowaną łatkę KB4485449. Logi z FRST. https://drive.google.com/drive/folders/1yMXRIMESWb6_vhJxcrePTXhF3WNq8jwj?usp=sharing Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Problem rozwiązany. Zaktualizowałem system z wersji 1803 do 1809 przy pomocy asystenta aktualizacji ze strony MS. Wcześniej ta aktualizacja (Oktober 2018 update) nie była mi oferowana przez WU. Po instalacji WU nie zgłasza do aktualizacji pakietu KB4487017. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi