nilus12869 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam, od wczoraj zauważyłem że na mikserze dźwięku pojawiło się nowe źródło (Nazwa niedostępna). Próbowałem zeskanować komputer za pomocą GMER, ale wyłącza się po kilku minutach skanu. A pełny skan kaspersky anti-virus nic nie wykazał. Jakiś pomysł co to może być? Jak moge poprowadzić dalszą diagnozę? EDI> Logi z FRST czy jest możliwość sprawdzenia? FRST_17-02-2019 20.19.30.txt Addition_17-02-2019 20.19.30.txt Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza
zbycho Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Na wszelki wypadek radzę zrobić skan FRST i poprosic o sprawdzenie.Kiedyś dawno temu tu rozwiązywano podobny problem i przyczyna był trojan zeroaccess czy jakiś o podobnej nazwie (mogę sie mylić bo to dawno było). Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 W logach nie ma niczego podejrzanego. Tak więc problem stwarza któryś Twój program, ale trudno zgadnąć, który. Szkoda, że nie masz jakiegoś dawniejszego punktu "przywracania Systemu". jessi Odnośnik do komentarza
zbycho Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Zainstalowałes w ostatnich dniach sporo dziwnych programów (razer ,kombustor ,Afterburner) kazdy z nich grzebie w systemie (sterowniki ,podkrecanie itp).W dodatku zainstalowałs sobie minera kryptowaluty (Razer SoftMiner).pewnie dzieki Razer Cortex. Ja bym sie nie bawił.Jesli masz punkt przywracania,to uzyj.Jesli nie masz to uzyj przywracania obrazu systemu (jesli zrobiłeś) .Jesli nie masz czegoś takiego to przekopiuj wszystkie dane z C: na inny dysk.Co do przegladarek to zainstaluj sobie Hekasoft i skopiuj ich profile na inny dysk a potem zresetuj komputer go do stanu poczatkowego. Odnośnik do komentarza
nilus12869 Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Spoko, przywróce kopie zapasową i zobaczy się. Dziękuje za rady?? EDI: problem udało się rozwiązać usuwając Razer softminner. (fajnie że cortex daje możliwość wyboru instalacji). Dzięki jeszcze raz!! Temat do zamknięcia. ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi