Krzych1981 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, Przy każdorazowej próbie usunięcia pliku z systemu jest informacja jak na obrazku. Z racji tego, że pojawia się to od kilku miesięcy zauważyłem, że dzieje się to dla plików powyżej ok. 1MB. Z góry dzięki za porady. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Krzych1981 Dołączam skany z FRST Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Co do logów: Nie masz żadnej infekcji. Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler FirewallRules: [{4CB9C761-7050-4F58-BF41-BAB962472027}] => (Allow) C:\Program Files\CCleaner\CCUpdate.exe Brak pliku FirewallRules: [{4044213F-39EB-49B0-9463-5F4EF25A25DC}] => (Allow) C:\Program Files\CCleaner\CCUpdate.exe Brak pliku HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Ograniczenia <==== UWAGA BHO: Brak nazwy -> {10921475-03CE-4E04-90CE-E2E7EF20C814} -> Brak pliku RemoveDirectory: C:\$Recycle.bin Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Na wszelki wypadek sprawdź, czy po tym usuwaniu problem z Koszem nie zniknął. Problem z Koszem zostawiam dla fachowców z tego działu forum. jessi Odnośnik do komentarza
Krzych1981 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Cały czas jest ten komunikat. Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Sprawdź we właściwościach kosza jaki jest ustawiony rozmiar maksymalny. Odnośnik do komentarza
Krzych1981 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Nie ma rozmiaru, bo ustawiłem od razu po instalacji kilka lat temu na wyrzucanie bez potwierdzenia. Odnośnik do komentarza
anitka Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Naciśnij: Mayus + Ctrl i klik na to co chcesz wyrzucić/usuñ w ten sposób pominiesz kosz. (Nie wiem jak to po polsku Mayusc... ale to naciskasz jak chcesz pisać duże litery) mieszkam w Hiszpanii... Odnośnik do komentarza
Krzych1981 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Godzinę temu, anitka napisał: Naciśnij: Mayus + Ctrl i klik na to co chcesz wyrzucić/usuñ w ten sposób pominiesz kosz. (Nie wiem jak to po polsku Mayusc... ale to naciskasz jak chcesz pisać duże litery) mieszkam w Hiszpanii... Tylko że nie chodzi o pominięcie jednorazowe, ale wyłączenie tego monitu na stałe. Nie wiem skąd to sie wzięło. Odnośnik do komentarza
anitka Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Jak wpisac rozmiar kosza 1.klik myszka Prawa na ikonke kosza 2. w okienku co się pokaże klik na OTWORZ (abrir) 3. klik na ORGANIZUJ ( organizar) 4. klik na WLASCIWOSCI (propiedades) Pokaże się okienko i tu możesz zmienić , wpisać, rozmiar (czerwona strzałka) Dodałam zrzuty Pozdrawiam Anita Odnośnik do komentarza
Krzych1981 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 3 godziny temu, anitka napisał: Jak wpisac rozmiar kosza 1.klik myszka Prawa na ikonke kosza 2. w okienku co się pokaże klik na OTWORZ (abrir) 3. klik na ORGANIZUJ ( organizar) 4. klik na WLASCIWOSCI (propiedades) Pokaże się okienko i tu możesz zmienić , wpisać, rozmiar (czerwona strzałka) Dodałam zrzuty Pozdrawiam Anita Niestety jest to jak sądzę jakis błąd (rejestru lub gdzie indziej) w całym systemie. Pojawiło się to mniej więcej 2 lata temu. Wyskakuje tylko wtedy gdy chce wyrzucić plik większy niż ok. 1MB, bo da małych plików jest OK. Odnośnik do komentarza
anitka Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 No ale zrobiłeś to co proponowałam? wpisz rozmiar kosza np tak jak widzisz na zrzucie co ja mam. No chyba ze tak jak mówisz, jest jakiś błąd w systemie.... Odnośnik do komentarza
Krzych1981 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 18 minut temu, anitka napisał: No ale zrobiłeś to co proponowałam? wpisz rozmiar kosza np tak jak widzisz na zrzucie co ja mam. No chyba ze tak jak mówisz, jest jakiś błąd w systemie.... To co podałaś powoduje, że jesli plik jest większy niż zakres kosza to system nie usuwa pliku automatycznie (nawet gdy w opcjach zaznaczono bez udziału kosza). A właśnie chodzi mi o usuwanie bez kosza - bez potwierdzeń, ustawiania wielkości kosza. Wiem, że się da, bo tak miałem przy każdej poprzedniej instalacji od kilkunastu lat. Dobra, nieważne. Odnośnik do komentarza
anitka Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Dobra,OK, napisałam post ze zrzutami dlatego, bo wcześniej pisałeś ze nie podałeś zawartości ( wielkości) pojemności kosza, i ze nie wiesz gdzie to jest..... no ale OK. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Krzych1981 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 30 minut temu, anitka napisał: Dobra,OK, napisałam post ze zrzutami dlatego, bo wcześniej pisałeś ze nie podałeś zawartości ( wielkości) pojemności kosza, i ze nie wiesz gdzie to jest..... no ale OK. Pozdrawiam Dzięki za chęci i miłych Świąt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi