kristoferes Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Na jednej stacji z windows 7 x64. znikło z menu kontekstowego wyślij do pozycja adresat poczty na wszystkich użytkownikach. Nie wiem co i kiedy to zepsuło. Było kilka aktualizacji puszczanych przez wsusoffline do win7 i pakietu office 2010, a także kilka razy comiesięczne zbiorcze pakiety aktualizacji. Nie krzystam z sccm, WSUS bo komp nie ma dostępu do internetu, ani nie mamy licencji na te aplikacje. Poniżej załączam pliki zrzutów i kawałek rejestru. Mam jeszcze aplikacje generującą mail w domyślnym programie pocztowym. Jak klikam żeby zrobił maila to odkłada się w logach appcrash (w załączniku plik appcrash.txt). Jeśli potrzeba mogę uydostępnić pliki dmp. hkey,classes_root,mailto-prnot1008.reg appcrash.txt Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Prawdopodobnie brakuje pliku adresata poczty w odpowiednim miejscu. Na klawiaturze wciśnij jednocześnie: klawisz z flagą Windows i R (uruchom) albo w menu start wpisz uruchom. Wklej: %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo Jeśli nie ma tutaj adresata poczty, to utwórz nowy dokument tekstowy. Wpisz w nim: Mail Zapisz go pod nazwą Mail Recipient.MAPIMail, tak jak to wygląda na zrzucie poniżej: Dla pozostałych użytkowników to samo w lokalizacji: C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo\ Odnośnik do komentarza
kristoferes Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dziwna rzecz. Zarówno w profilu użytkownika, jak i defaultowym jest ten plik. "Wyślij do" niema tylko na koncie admina domenowego i lokalnego (może dla tego że konto e-mail nie skonfigurowany)? Nie działa niestety aplikacja do generowania maila z załącznikami, ale to już może coś z nią nie tak. Temat można uznać za zamknięty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi