bialykiel Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Daje logi ponieważ nie mogę zrobić scan discu podczas startu systemu jak otworze większą ilość kart to wyskakuje mi blue screen i nastepuje restart systemu:( FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jakoś dziwnie małe, krótkie te logi. Cytat WeatherBlink Internet Explorer Toolbar (HKLM\...\WeatherBlinkbar Uninstall Internet Explorer) (Version: - Mindspark Interactive Network) <==== UWAGA Odinstaluj ten program. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM\...\Run: [UserFaultCheck] => %systemroot%\system32\dumprep 0 -u HKLM\...\Run: [KernelFaultCheck] => %systemroot%\system32\dumprep 0 -k S2 DeskTop_F; C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\desktopfind\desktop244.exe [236728 2016-03-16] (DeskTopService) EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Nic tu więcej podejrzanego nie widzę. jessi Odnośnik do komentarza
bialykiel Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 dzieki zaraz sie okaze czy twoje wysilki cos daly:) tego WeatherBlink Internet Explorer Toolbar (HKLM\...\WeatherBlinkbar Uninstall Internet Explorer) (Version: - Mindspark Interactive Network) <==== UWAGA tego nie moge odinstalowac Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Pewnie jest gdzieś specjalny plik deinstalacyjny, ale nie wiem, w jakiej lokalizacji. Otwórz Notatnik i wklej w nim: DeleteKey: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\WeatherBlinkbar Uninstall Internet Explorer EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
bialykiel Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 czasem mam taki blad jak chce ff uruchomic:( Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 To problem Firefoxa od dawna: https://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=47209 https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjf4ZTei4ngAhWGiaYKHU_vDuQQFjAKegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fpl.soringpcrepair.com%2Ffirefox-error-couldn-t-load-xpcom%2F&usg=AOvVaw0QRQ3_Q2PVNYNElW-ugCMU itd jessi Odnośnik do komentarza
bialykiel Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ten błąd może mi restartować komputer i powodować blue screen ¿?? Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Z mojego doświadczenia mógłbym polecić ostatnią działającą na XP wersję Chrome jako działającą płynniej od FireFox, mniej obciąża komputer. Obsługuje technologie używane obecnie w internecie np., na FB. A tak w ogóle to rozglądać się za solidnym niedrogim komputerem poleasingowym z Win 10 i nie mieć takich zmartwień. Odnośnik do komentarza
bialykiel Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 zastanawiam sie nad my pal Ale wczesniej musze rozwiazac problem sprzetowy w tej maszynie Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Niekompatybilna przeglądarka może powodować BSOD- u mnie robiły to i FF i Opera. Masz zresztą wyżej info od J. Nie wyklucza, to innych przyczyn. Nie napisałeś, czy wykonałeś już wspomniane wcześniej kroki. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 W jakim sensie niekompatybilna? Za stara, czyli niekompatybilna z nowymi stronami, czy za nowa, niekompatybilna z systemem? Bardzo słaba teoria. Na przestrzeni wielu lat, przez tysiące godzin używałem stare, niekompatybilne wersje IE - ani jednego b.s., ani jednego zawieszenia systemu. Wiesza się wyłącznie przeglądarka. Natomiast za nowej, niekompatybilnej przeglądarki, przeważnie nie da się zainstalować. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi