criss20ster Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam. Swój problem opisze po krotce. Od jakiego czasu mam problem z tym gtx 1080 zotac amp extreme. Karta nowa na gwarancji ale zauważyłem tylko w jednej grze. Gdy gram w grę Gold rush po jakimś czasie wyłącza mnie się komputer ale po ok 4/5 sek znów się włącza. Sprawdzałem inna kartę R9 290 i problemu nie ma testowałem grę z tą kartą ok 7 dni. Teraz jak włożyłem znów gtx 1080 co jakiś czas gra się wyłącza a co za tym idzie komputer. Sterowniki aktualne , pisałem do twórców gry gra jest ok bo sprawdzali też to pod kątem właśnie moim. Nie mam pomysłu co się dzieje i gdzie szukać przyczyny. Bardzo proszę Was o pomoc. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Dziwna sprawa. W zasadzie to trzeba zacząć poszukiwania od takich najprostszych i najczęstszych rzeczy. Zacząć od sterowników do karty graficznej, przetestować najnowsze i jakieś starsze jeśli się uda znaleźć w necie. Druga sprawa to temperatura, którą musisz sprawdzić. Możesz też zobaczyć czy masz najnowszy bios. W trakcie gry po prostu zupełnie nagle wyłącza się komputer? Czy jak to wygląda? Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Powiem Tak sterowniki czy nowe czy starsze od GPU jest to samo podczas grania przez ok 10-15 min choć to jest rożnie ostatnio miałem po ok 5/6 min komputer się wyłączył i po ok 5 sek się włączył. Bios mam najnowszy jaki wyszedł. Temp GPU oscyluje w okolicach 75/76 st wiec jest to norma Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jedyne co przychodzi mi na myśl to sugestia zawarta tutaj - https://forums.geforce.com/default/topic/1007356/geforce-1000-series/msi-gtx-1080-ti-sudden-pc-shut-off/ Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 o matko ktory watek. Czyli wychodzi na to że kabel pci expres od zasilacza pod kartę coś fixuje albo jest nie tak w piety ? Ale ja zawsze jednym kablem te 2 wtyczki 4 pinowe 2 podłączałem pod zasilanie karty Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Siemka, jeśli mogę dodać coś z swojego doświadczenia kiedyś miałem podobny problem na PC jak i lapku, a mianowicie zasilacz nie dawał rady i gdy dochodziło do dużego obciążenia był restart, na lapku objawiało się przełączaniem na baterie (tryb eco) jeśli była, jak nie to restart. Jak masz możliwość przetestuj na innym zasilaczu. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ok dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi