zetos Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam, Kilka dni temu próbując się zalogować na swoją skrzynkę mailową wyskoczył mi komunikat, że prawdopodobnie (w skrócie) się włamano i użyto do tego programu szpiegującego. Zacząłem od skanowania kompa anty wirami i innymi popularnymi programami. Coś tam znalazło ale wszytko o niskim zagrożeniu. Dlatego zgłaszam się do Was z prośbą o sprawdzenie logów czy coś jeszcze może może mnie niepokoić. Dodam że na co dzień używam Aviry. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 W logach nie widzę żadnej infekcji. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM\...\Run: [] => C:\Windows\system32\ [0 ] () HKLM-x32\...\Run: [] => [X] U3 aswbdisk; Brak ImagePath S1 epp; \??\C:\Program Files\Emsisoft Anti-Malware\epp.sys [X] RemoveDirectory: C:\ProgramData\boost_interprocess Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
zetos Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Bardzo Ci dziękuję za uspokojenie mnie. Masz u mnie duże piwo, albo wino jak wolisz. Zrobiłem jak napisałaś, w sumie to nie wiem co zrobiłem ale coś się zadziało, przypuszczam że to jakaś kosmetyka była. Dla pewności wklejam nowe logi po naprawie. Pozdrawiam. Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 W nowych logach - nic nowego. jessi Odnośnik do komentarza
zetos Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Wpisz na stronie https://haveibeenpwned.com adres mailowy, aby zobaczyć czy hasło nie wyciekło. Jeśli wyciekło to zmień hasło. Jeśli używasz tego samego hasła na innych stronach to także bezpiecznie będzie zmienić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi