netox Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Cały swój problem opisałem w wątku: Czy jest jakaś możliwość zdiagnozowania czy to wina sprzętu? Ewentualnie czego dokładnie? Komputer ma jakieś 2 lata, nie uważam go jeszcze za antyk i chciałbym go naprawić. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Raczej wina dysku. Załącz laptopa z systemu liveCD (np MediCat z windows 10) z pendriva i porównaj czy szybciej chodzi. System wczyta się do pamięci RAM i będzie pracował z pominięciem dysku więc jeśli jest szybciej to wskazuje na problem z dyskiem. W takiej sytuacji można wymienić dysk na nowy lub spróbować "przywrócić" fabryczną szybkości dysku SSD. Odnośnik do komentarza
netox Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 próbowałem badać jego stan różnymi softami hdtune i pochodne. Żaden nie wykazał żadnych problemów, ale też myślę, że może to być dysk. Dzięki za pomoc spróbuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi