netox Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Kiedyś to forum bardzo pomogło mi pokonać szkodnika, wracam tu po kilku latach (dobrze, że pamiętałem adres), bo nie potrafię sobie poradzić z problemem. Mam laptopa żony (xiaomi air ultimate) o całkiem przeciętnej specyfikacji, ale na dysku SSD. (i7 6500U 2.5-3.0GHz, 8GB RAM i Nvidia GeForce 940MX). Kiedyś ten komputer chodził jak marzenie, ale obecnie najprostsze czynności zajmują mu ogrom czasu (nawet otwieranie kolejnych okienek windowsa). Postawiłem nowy świeży system (3 raz), ale tym razem poszedł format całego dysku. Niestety problem znów jest ten sam: jest bardzo wolny, sama przeglądarka jest wolna, a co dopiero otwieranie jakiegoś portalu. Bardzo proszę o pomoc lub chociaż wskazówkę, gdzie szukać przyczyny. Komputer jest tak wolny, że napiszę ten post z innego, a jedynie dodam logi z tego Xiaomi jeżeli się to uda. FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Nic tu nie wskazuje na istnienie jakiejkolwiek infekcji. Zresztą, jak piszesz, System jest całkiem świeży, po formacie. A skoro tak, to od razu wiadomo, że to sprawa sprzętowa, czyli laptop nadaje się albo do naprawy, albo do kupna nowego laptopa. Napisz temat w dziale https://www.fixitpc.pl/forum/43-hardware/ Tylko drobna kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler S3 nvlddmkm; \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nvwiwu.inf_amd64_f876abe10508b18c\nvlddmkm.sys [X] EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
netox Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Dziękuje ci bardzo za podpowiedź, nie sądziłem że może to być wina sprzętu. Stawiałem na jakąś infekcję. Czy formatowanie dysku na 100% zagwarantuje, że nic tam już nie siedzi? Nie wiem jak mądre są teraz wirusy :) ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi