PhatDerick Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam! Poszukuję jakiegoś dobrego, uniwersalnego konwertera plików. Wcześniej używałem Format Factory, ale w którymś temacie picasso pisała o nim niezbyt dobrze, więc go nie instalowałem po formacie. co w zamian polecacie?? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Konwerter plików to dość szerokie pojęcie. Są dostępne darmowe konwertery np. plików wideo czy audio, zaś jak zdążyłem się dowiedzieć to "Format Factory" jest istym multi-kombajnem co na pewno nie przemawia za tym, by był dobrym programem. Ja ze swojej strony polecić mogę (coś szybkiego) do przeróbki wideo np. plików pobranych z takich stron jak YouTube czy podobnych. Program do pobierania plików wideo to Freemake Video Downloader i do przeróbki na inne formaty to Freemake Video Converter. Osobiście nie jestem fanem tego typu programów, wolę sprawdzone i przez wielu używane programy Freeware jak choćby: AutoGordianKnot, VirtualDub, AVIReComp, SUPER czy AVIDemux. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ja używam do konwersji plików graficznych IrfanView (pod B jest konwerter) - trzeba dociągnąć do niego instalator wtyczek. Do konwersji plików dźwiękowych to AIMP Audio Converter (ściągasz jako AIMP Tools). Do konwersji plików video, głównie pochodzących z różnych serwisów podobnych do Youtube: Free FLV Converter - można wyszukiwać w nim dane filmiki, ściągać i od razu konwertować. Nie jest za bardzo zróżnicowany pod względem opcji. Odnośnik do komentarza
PhatDerick Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Używałem kiedyś programu SUPER, ale miałem z nim problemy na win 7. Teraz pobrałem najnowszą wersję ale nie mogę go zainstalować, chce pobierać jakieś pliki z internetu, ale nie może... No cóż, może jednak zainstaluje kilka mniejszych konwerterów. Potrzebuję głównie konwertera audio (wszelkie formaty z możliwością ustawienia parametrów) oraz jakiegoś konwertera do 3gp i filmu do pliku audio... Poczytam o tych polecanych przez was programach Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Zobacz jeszcze XnConvert http://www.xnconvert.com/ Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To ja jeszcze zaproponuję coś od siebie: XMedia Recode - uniwersalny konwerter audio-video fre:ac - bardzo dobry konwerter formatów audio (kontynuacja BoncEnc) Free Audio Extractor - do wyodrębniania audio z plików video Free Video to 3GP Converter - konwerter do formatu 3GP/3G2 wspomniany XnConvert do konwertowania plików graficznych Wszystkie są bardzo dobre, bez zbędnych dodatków adware i do tego nie wymagają instalacji, więc nie zaśmiecisz systemu. A kombajny do wszystkiego to sobie odpuść, lepsze są aplikacje specjalistyczne. A Format Factory był dobry w początkowych wersjach, teraz to bardzo miesza w systemie. Na Google możesz ewentualnie poszukać wersji portable. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi