danoneq95 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Witam aktualnie mam płytę główną Gigabyte M61ME-S2, cpu AMD Athlon X2 5200+, ram 2x2gb ddr2, grafikę radeon hd 6450 1gb. oraz windowsa 7 64bit pytanie jest takie czy opłaca się zrobić formata i wgrać czystego windowsa 10 oraz go "zoptymalizowac" czy raczej strace na wydajności Odnośnik do komentarza
zbycho Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nie.Do 2023 "7" będzie serwisowany pod względem bezpieczeństwa więc lepiej przy nim pozostac.Ja wprawdzie przesiadłem sie w 2015 na 10 ale mam 8 rdzeni (34-3,9 giga),32 giga ramu ddr3 i system postawiony na ssd.Na 7 miałem podobny sprzęt co ty ale w 2015 złozyłem coś lepszego i zaryzykowałem 10-tkę.Jak na razie działa bez zarzutu,aktualizacje sa w tzw.pierwszym kręgu i z zadną nie miałem problemu ale ponieważ główne aktualizacje to tak jakby nowy system albo co najmniej takie SP jak na 7 lub XP postawić więc ja bym nie ryzykował. Odnośnik do komentarza
jou300 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Moim zdaniem warto się przesiąść. Najlepiej Win10 chodzi na SSD. Dziwię się się tym co piszą, że ryzykujesz. Każdy Windows ma wady. Windows 7 też nie jest idealny. Też się sypie. Też są niebieskie ekrany. Ten co piszę, źle o win10 to pewnie nie instalował go albo używał przez chwilę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi