browarek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam! Bardzo bym prosił o sprawdzenie czy nie padłem ofiarą jakiegoś szkodnika.Żadnych poważnych objawów o obecności infekcji nie ma, ale od wczoraj lapek tak jakby troszeczkę przycinał.Zdaję sobię sprawę iżpowodem tego może być już trochę słaby sprzęt. Mój sprzęt to lapek: Acer Aspire 3692 WLMI , Intel Celeron 420 1.6GHz, 2GB RAM Win7 Ultimate 32bit Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas. OTL.Txt Extras.Txt log.z.GMER.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 W logach nie ma śladu aktywnej infekcji, a spowalniać może ci też Comodo. Wykonaj tylko skrypt kosmetyczny do OTL. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Web Search..." FF - prefs.js..extensions.enabledItems: vshare@toolbar:1.0.0 FF - prefs.js..keyword.URL: "http://vshare.toolbarhome.com/search.aspx?srch=ku&q=" [2011-03-13 18:29:59 | 000,000,000 | ---D | M] (vShare) -- C:\Users\BROWAR\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\iawtvs3a.default\extensions\vshare@toolbar [2011-02-12 16:35:32 | 000,001,583 | ---- | M] () -- C:\Users\BROWAR\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\iawtvs3a.default\searchplugins\web-search.xml :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Logi po wykonaniu Skryptu i ponownym Scanie: Pozwoliłem sobie użyć dodatkowo MBRCheck i dodanie loga.Jeżeli moe jeszcze prosić o rzucenie okiem to będę wdzięczny. OTL.Txt Extras.Txt MBRCheck_03.19.11_17.49.05.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Nic tu więcej nie ma do roboty. Użyj jeszcze opcji Sprzątanie z OTL oraz zaktualizuj IE oraz system - Windows 7 Service Pack 1 + Internet Explorer 9 Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ok! Wszystko gra, dziękuję za poświęcony czas. Temacik można zamknąć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi