lllllllllllllll Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 witam. odświeżałem niedawno matce komputer. był tak przeładowany syfem, że włączał się co trzeci raz, a gdy już odpalił, to ładował się z dziesięć minut, a potem i tak ledwo dało się coś na nim zrobić. optymalnym wyjściem był format, co też zrobiłem. nie jest to najnowszy sprzęt, więc postanowiłem zainstalować ten sam system co był, czyli XP. postawiłem oryginalny XP Home Edition [SP2] na sformatowanej partycji i komputer doznał skrzydeł. kiedy jednak przyszedł czas na sterowniki, okazało się, że matka nie posiada już dołączonej do kompa CD ze sterami [do płyty głównej, grafiki i netu]. pobrałem je ze strony producenta i zainstalowałem. tzn zainstalowały się tylko Audio i CPU/Chipset, a kiedy próbowałem wgrać te od grafiki i sieci, instalator przerywał pracę i dawał komunikat, że sprzęt nie spełnia minimalnych wymagań. znalazłem na jednym z forum podobny przypadek, gdzie zalecano zainstalować XP PRO z SP3, który to spełnia wymagania do tych sterów. tak zrobiłem, ale niewiele to dało, udało się tylko wgrać kolejny sterownik [ten od sieci], lecz sieci brak - pokazuje się info: kabel jest odłączony [chociaż nie jest]. wciąż mam problem także z tym VGA. instalator kończy pracę z komunikatem, że system nie spełnia minimalnych wymagań. karta graficzna [Intel GMA 3100] jest zintegrowana na płycie głównej [GIGABYTE GA-G31M-S2L]. czy ktoś może mi pomóc? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Sterowniki do tej płyty znajdziesz na stronie producenta. http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-g31m-s2l/#support-dl Odnośnik do komentarza
lllllllllllllll Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 dzięki. początkowo nie chciały się zainstalować, ale gdy zrobiłem sieć, użyłem jednego z programów, który automatycznie znalazł i zainstalował brakujące stery. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi