artus72 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Dzień dobry, kilka dni temu, podczas przeglądania neta, Chrome bez mojej wiedzy pobrał 2 pliki. Antywirus (FortiClient) natychmiast przeniósł je do kwarantanny. Zauważyłem, że podczas uruchamiania tej przeglądarki "migają" (pojedynczym mignięciem) ikony i skróty pulpitu. Czy w systemie wciąż siedzi jakieś świństwo? proszę o pomoc. dziękuję i pozdrawiam Art Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Cytat CCleaner (HKLM\...\CCleaner) (Version: 5.33 - Piriform) <==== UWAGA Ta wersja CCkeanera ściąga infekcje! https://usunwirusa.pl/cyberprzestepccy-przejeli-ccleanera-v-5-33/ W logu FRST.txt jest ogromna ilość restrykcji - to Twój "wynalazek"? Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {35F4E799-2AC2-4A88-8B7D-BBA771FF3221} - System32\Tasks\{3D814DC7-AC19-4236-9B0A-16C58D2DCECC} => C:\Windows\system32\pcalua.exe -a C:\Users\Artur\Documents\maszyna\RAINSTED.exe -d C:\Users\Artur\Documents\maszyna Task: {5A9B0828-A00C-4912-84E5-CDB04FB9F63D} - System32\Tasks\{2A09527C-8092-406E-8BC2-232F3568B506} => C:\Windows\system32\pcalua.exe -a "C:\Users\Artur\Desktop\Nowy folder\MaSzyna_15_04\RAINSTED.exe" -d "C:\Users\Artur\Desktop\Nowy folder\MaSzyna_15_04" EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 34 minuty temu, jessica napisał: W logu FRST.txt jest ogromna ilość restrykcji - to Twój "wynalazek"? Tak, to scheda po CryptoPrevent, który jakiś czas temu przestał pobierać aktualizacje (twórcy przenieśli ów zacny program do sfery komercyjnej) ale rezultaty jego działania na wszelki wypadek pozostawiłem. Fix zastosowałem, w załączniku log z jego działania. CCleanera nie używam, sądziłem, ze go wykosiłem ;) (jeśli wciąż jeszcze jest, jak się go pozbyć?) Art Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Cytat CCleanera nie używam, sądziłem, ze go wykosiłem ;) (jeśli wciąż jeszcze jest, jak się go pozbyć?) Spróbuj go po prostu odinstalować. Jeśli będą problemy z nim, to: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler DeleteKey: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CCleaner Task: {2194CDD9-41EA-473B-B120-199A8F2BDA80} - System32\Tasks\CCleanerSkipUAC => C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe C:\Program Files\CCleaner Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 CCleaner nie stawiał oporu podczas deinstalacji :) Dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi