zupkowsky Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam serdecznie, jak w temacie dyski HDD strasznie wolno się ładują. Posiadam pięć dysków HDD 1 - 1x 250GB - Windows 7 Professional 64 2 - 3x 1TB 3 - 1x 2TB Pomyślałem że jest to wina słabego zasilacza 450W więc kupiłem 700W. Ale to nic nie dało. Nadal się muli, jak przyjdzie co do czego np. zainstalować jakiś program to instalka musi poczekać aż dysk się wzbudzi. Dodam że niedawno robiłem format i po nim zamiast komputer chodzić szybko i sprawnie musli się. Przed formatem nie miałem jednego dysku i podłączonego CD-ROM'u i wszystko hulało aż miło. Macie Państwo jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 W planie zasilania musisz albo zwiększyć czas, po którym dysk zostanie uśpiony albo ustawić na 0 - wtedy w ogóle nie będzie usypiany. Odnośnik do komentarza
zupkowsky Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Cześć, pomogło :) A nawet dodatkowo rozwiązał się problem o którym nie pisałem. Przy w chodzeniu na dyski, foldery i odtwarzaniu dźwięku "klik" - wszedłeś na dysk - klik - wszedłeś w folder- kilk itd. Powstawał dodatkowo trzask, który mnie cholernie irytował. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Jest gdzieś przycisk "Pomógł"? :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi