leliwka Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Witam serdecznie, potrzebuje pomocy w odgruzowaniu laptopa . Laptop wolno pracuje i muli. Aktualizacje zajmują 19 GB i niektóre się powtarzają po kilka razy. Są też różne programy których nawet nie znam, a często mają duplikaty. Mam laptopa Samsung R450 i system Windows 7 Home Premium, 64 bit system operacyjny. Dołączam wymagane skany FRST jak i ostatni pełny skan Malwarebytes z 18.08.2018. Chodzi mi o to czy jak włączę Właściwości dysku np. C dam oczyszczanie dysku i dodatkowo usunę tam stare aktualizacje Windowsa czy będzie, to bez uszczerbku na funkcjonalności Windowsa. Z góry dziękuję za pomoc Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Malwarebytes skan 17.08.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Co do logów: Nie widzę tu żadnej infekcji. HKLM\...\Run: ["Ctfmon" = "CTFMON.EXE"] => C: \\ Windows \\ system32 \\ ctfmon.exe To dam do usuwania, bo tego nie powinno być w normalnym autostarcie. Plik oczywiście nie będzie usuwany. Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: HKLM\...\Run: ["Ctfmon" = "CTFMON.EXE"] => C: \\ Windows \\ system32 \\ ctfmon.exe EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). ------------ Cytat S1 MpKsl9edf1543; \??\C:\ProgramData\Microsoft\Microsoft Antimalware\Definition Updates\{DBC79D01-4F85-49F9-A814-379400112592}\MpKsl9edf1543.sys [X] Ten plik chyba nie powinien być usuwany, więc dlaczego go nie ma? ---------- Tytułowy problem zostawiam dla fachowców z tego działu forum. jessi Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 HKLM\...\Run: ["Ctfmon" = "CTFMON.EXE"] =>C: \\ Windows \\ system32 \\ ctfmon.exe EmptyTemp: A ten plik ma być bez tej buźki z uśmiechem? Zrobiłam razem z tym uśmiechem...to wszystko?? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Najwyraźniej forum źle działa, skoro zamiast "C" z dwukropkiem jest "buźka". Nic na to nie poradzę. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM\...\Run: ["Ctfmon" = "CTFMON.EXE"] => C:\\ Windows \\ system32 \\ ctfmon.exe EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Zrobione, dzięki Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 OK, wykonane. ---------------------------------------------------------------- Cytat Tytułowy problem zostawiam dla fachowców z tego działu forum. To dalej aktualne, ale nie mam wpływu na to, kiedy zajmą się tym fachowcy z tego działu forum. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Dziękuję jessica za wstępną pomoc i cierpliwie czekam na dalsze polecenia ze strony fachowców z tego działu :) Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Pod względem zajętości miejsca na dysku C możesz użyć programu SpaceSniffer. Dalej narzekasz na wolną pracę? Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Skąd go pobrać, żeby nie zainfekować laptopa? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/files/spacesniffer_1_1_4_0.zip Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 No dobra dzięki, ściągnęłam, włączyłam, ale kompletnie nie kumam o co chodzi, co i jak można usunąć :( Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi