Gabriel Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Witam Komputer z windows 7 nie chce załadować systemu. Żadne z trybów awaryjnych także nie ładują się. Parę dni wcześniej wszystko funkcjonowało stabilnie , dopóki nie zaktualizowałem Eset Internet Security razem z komponentem o nazwie Anti -Theft ). Dostałem monit , że Anti theft zostanie wyłączony i żeby wprowadzić zmiany wymagane jest ponowne uruchomienie pc i już się nie uruchomił. Nie mam żadnych wczęśniejszych utworzonych punktów przywracania , a narzędzia do rozwiązywania problemów nie radzą sobie. Mam jeszcze zdjęcie w załączniku z wyników próby naprawy. Pozdrawiam FRST.txt Edytowane 6 Października 2018 przez Gabriel Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 "Anti -Theft" to niszczyciel Systemów. Miało być dobrze, ale okazało się, że ESET w tym przypadku celowo spartolił sprawę - po prostu chce, by Użytkownik sam sobie zniszczył System. Nic tu nie poradzisz. jessi Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 6 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Czyli co mam teraz zrobić? Nowy system postawić?. Nie ma sposobu żeby pozbyć się Eset Internet Security i dostać się do któregoś z trybów awaryjnych? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Zobacz z jaką datą i czy w ogóle masz jakieś kopie rejestru w C:\Windows\System32\config\RegBack Sprawdź czy mają "normalną" wagę i czy data różni się od tych obecnych gałęzi, które we wczesniejszym katalogu. Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Witam Jak mam się do tego dostać? Prosiłbym o jakieś instrukcje. Normalnie nie mogę tego przejrzeć. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Uruchom cmd, w nim wpisz notepad - następnie otwórz > i zmień żeby pokazywał wszystkie pliki. Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Sprawdziłem te daty i sprawa wygląda jak na zdjęciach. Chciałbym jeszcze wspomnieć, że data awarii systemu spowodowana przez ten soft to 29.092018. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 No to teraz musisz zrobić kopię obecnych plików rejestru kopię i podmienić je na te z RegBack. Tutaj jest info jak to zrobić - trochę przesadzili, żeby robić kopię całego folderu config, ale przynajmniej są screeny i przystępnie wytłumaczone: https://pureinfotech.com/restore-registry-backup-windows-10/ Zrób to krok po kroku. Zobaczymy czy to pomoże. Jeżeli nie - to znaczy, że musi być coś nie tak z samymi plikami windowsa. Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Nie wiem, czy coś robie źle .Wyskakuje mi coś takiego: Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Musisz wyjść ścieżkę wstecz. Kopiujesz katalog config będąc w nim, to tak jakbyś święty Mikołaj miał worek z prezentami i z tego worka chciałby wyjąć owy worek. Musisz wpisać cd.. i wtedy będziesz w ścieżce d:\windows\system32 i wtedy kopiujesz katalog config . Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Witam Niestety nic to nie dało . PC nadal nie ładuje systemu. Spróbowałem także tej metody z youtube : Próbowałem wejść do trybu awaryjnego , ale ładowanie zatrzymuje się na Classpnp.sys . Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Ja bym jeszcze się cofnął do 1 postu. Przy automatycznej naprawie zwraca błąd podczas sprawdzania integralności plików. Uruchom wiersz poleceń. Instrukcja: Z powyższego tutoriala wklep komendę: sfc /scannow /offbootdir=Y:\ /offwindir=Z:\windows gdzie: Y - Do podstawienia litera kierująca na partycję z plikami startowymi Windows Z - Do podstawienia litera kierująca na partycję z zainstalowanym Windows Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Zrobiłem, ale nie naprawiono tych plików: Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Tak, komenda sprawdzania i potencjalnej naprawy integralności plików była następnym krokiem. Niestety, w tym środowisku nie powstaje log z naprawy, powiem szczerze, że nigdy nie udało mi się osobiście uchwycić przypadku, w którym zmiany nie zostałyby naprawione spod poziomu WinRE i, w którym użyłbym jednocześnie dodatkowego przełącznika: /OFFLOGFILE=d:\log.txt Weź proszę dla mojej ciekawości spróbuj, w sensie zrób to co wyżej + ten przełącznik wyżej. I skorzystaj jeszcze z komendy: DISM /image:D:\ /cleanup-image /restorehealth Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Chyba nic z tego nie wyszło: Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Przecież widać gołym okiem, że zlałeś ścieżkę d:\windows z \OFFLOGFILE. Nie zrobiłeś spacji. Do poprawy. Odnośnik do komentarza
Gabriel Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Aa, to jest windows 7, w kontekście sfc - tam tego jeszcze nie było, zapomniałem, jakoś tak z przyzwyczajenia myślałem, że w10. Z DISM wygląda sprawa podobnie. Trzeba by sprawdzić czy użycie SFC z jakiegoś windowsa PE by pozwoliło na zachowanie logu z sfc. Dowiem się i napiszę tu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi