Markiz Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Witam. Ponieważ ostatnio szwankował mi HDD w laptopie wymieniłem go na nowy. I teraz małe pytanko - Crystal Dysk Info w tym starym dysku znalazł nienaprawione błędy, sektory niestabilne i dużo relokowanych sektorow. Czy warto się bawić w jakieś ratowanie tego dysku czy od razu na złom? Pozdrawiam Forum Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Dlaczego pytasz czy warto zamiast po prostu to sprawdzić? Na dokładkę nawet nie raczyłeś pokazać tego co zobaczyłeś w CDI. Taki post do niczego się nie nadaje. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 10 godzin temu, Groszexxx napisał: Dlaczego pytasz czy warto zamiast po prostu to sprawdzić? Na dokładkę nawet nie raczyłeś pokazać tego co zobaczyłeś w CDI. Taki post do niczego się nie nadaje. Sorry - wrzuciłem post trochę bezmyślnie ? Piszesz "sprawdzić" - a jak i czym by to można zrobić? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Po prostu pobierz najnowszą wersje programu Victoria http://hdd.by/Victoria/Victoria468b.zip, wybierz dysk, zakładka tests, zaznacz opcję write (domyślnie jest na read) i start. Po całym procesie - przeskanuj ponownie dysk (zmień tylko z ignore na np. erase) . Niestety, na nowszych systemach - powyżej win 7 - nie zawsze faktycznie zeruje sektory, możesz podrzucić log po tym procesie. Zalecane środowisko to windows XP albo jakiś windows PE. Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 29 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Sprawdziłem programem Victoria a potem programem MHDD - pracował 4 dni non stop ale już jest tylko kilka badów. W każdym razie na dysku zainstalowałem Windows 7 i na razie śmiga. Jest to laptop podręczny z tymczasowymi danymi więc jak dysk padnie nie będzie tragedii - na razie działa :-) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi