gruby Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Witam mam 2 problemy pierwszy polega na tym żę podczas uruchamiania systemy po oknie powitania pojawia sięczarny ekran i CMD które uniemożliwia mi pokazanie pulpitu dopiero podczas ALt ctrl del i uruchomieniu Explorer.exe pojawia się pulpit . Drugi problem to nie odpalanie się gry Fifa 19 poprzez aplikacje origin . podejrzewam że może mam coś namieszane w plikach bo nigdy nie miałem takich problemów . Mam wszystkie biblioteki Visuall c++ oraz directx . Próbowałem wyłączyć zaporę oraz wyłączyć antywirusa ale bezskutecznie Proszę o pomoc i sprawdzenie komputera czy są jakieś problemy. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Ograniczenia <==== UWAGA HKU\S-1-5-21-3419328886-4262450284-3426682108-1000\...\Command Processor: @mode 20,5 & tasklist /FI "IMAGENAME eq SoundMixer.exe" 2>NUL | find /I /N "SoundMixer.exe">NUL && exit & if exist ( start /MIN "" & tasklist /FI "IMAGENAME eq explorer.exe" 2>NUL | find /I /N "explorer.exe">NUL && exit & explorer.exe & exit ) else ( tasklist /FI "IMAGENAME eq explorer.exe" 2>NUL | find /I /N "explorer.exe">NUL && exit & explorer.exe & exit ) <==== UWAGA GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Roaming\PeerNetworking\idstore.* S3 AsrSetupDrv; \??\C:\Windows\SysWOW64\Drivers\AsrSetupDrv.sys [X] S3 pccsmcfd; system32\DRIVERS\pccsmcfdx64.sys [X] EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Zrobione log poniżej Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 fixlog wygląda tak, jakby "fixlist" było ... puste". W tej sytuacji zrób log FRST.txt, by sprawdzić, czy cokolwiek się wykonało z usuwania. jessi Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Proszę Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 nic się nie usunęło, więc powtórz usuwanie jessi Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Teraz uruchamia się normalnie system bez czarnego ekranu Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Cytat Teraz uruchamia się normalnie system bez czarnego ekranu To przynajmniej jeden problem rozwiązany (chyba). Co do FIFA 19 - to Moderator powinien przesunąć Twój temat do innego działu forum, ale czy tak zrobi - to nie mam na to wpływu. jessi Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Problem z fifą również rozwiązany dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi