soob Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Hej. Od jakiegoś czasu mam znowu problemy z moim komputerem. Otóż 1) mam coraz mniej miejsca na dysku C, ale winą jest to, że komputer próbuje robić akutalizacje, ale nie może ich wykonać i tak jakby ściągał je ciągle. Próbowałem programu do oczyszczania, ale nie znajduje w ogóle plików z Windows Update. Jakiś tydzień temu wsadziłem kostkę 4GB Ramu, którą dostałem od znajomego i mam wrażenie, że od tego czasu komputer się częsciej zawiesza. Dziś np. 3 razy zatrzymał się i nei dało sie nic zrobić - tylko restart. Wie ktoś co może być przyczyną? Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Logów nie ocenię, gdyż byłoby to sprzeczne z regulaminem forum. Poczekaj na osoby doświadczone w tej kwestii. Natomiast co do: 38 minut temu, soob napisał: Jakiś tydzień temu wsadziłem kostkę 4GB Ramu, którą dostałem od znajomego i mam wrażenie, że od tego czasu komputer się częsciej zawiesza. Proponuję od razu sprawdzić ten RAM pod kątem błędów. Masz WIN10, więc możesz skorzystać z wbudowanego narzędzia. Rozwiń start i wpisz: Diagnostyka pamięci systemu Windows. Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Zrobiłem jak mówileś. Nie pokazało żadnych błędów do 100%, ale komputer już się nie zrestartował normalnie sam jak było napisane więc nie mam raportu. Doszło do loga Windows i przez 15 min nic się nie ładowało. Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Raport powinien być w dzienniku zdarzeń. Wciśnij klawisz z flagą Windows + X (Win + X) > podgląd zdarzeń. Z lewej strony rozwiń "Dzienniki systemu Windows" -> System -> tutaj szukaj zdarzenia: MemoryDiagnostics-Results. Jako, że problem raczej natury sprzętowej to wstaw odpowiednie raporty: System zawieszał się również przed dołożeniem RAM, więc oprócz szczegółowych informacji o pamięciach dołącz S.M.A.R.T dysku. Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Niestety, ale nie ma żadnego raportu. Jest tylko kiedy było planowane sprawdzanie, ale już raportu nie ma. Nie bardzo rozumiem jakie raporoty mam przesłać. Użyłem HWINFO64, ale on nic nie pokazuje na czerwono, a nie wiem, gdzie można zapisać cokolwiek. Załączam raporty tak jak umiem, a do wszelkich poprawek się zastosuje CrystalDiskInfo.txt Odnośnik do komentarza
Penicylina Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Po prostu wymontuj tą kość pamięci i zobacz jak bez niej będzie pracować komputer o ile masz dwie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi