mateusz278 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Wczoraj po pobraniu pewnego pliku dostałem ostrzeżenie o niebezpieczeństwie wirusa. Zignorowałem je myśląc że to nie prawda ale potem zaraz odinstalowałem tego wirusa za pomocą programu AVG. Przeskanowałem jeszcze raz pliki i nic mi nie wykryło, ale mój internet zaczął strasznie wolno chodzić. Wcześniej miałem prędkość około 1Mb/s teraz jest tylko 100Kb/s podczas pobierania i strony wolno się ładują nawet nie wspominam o obejrzeniu czegoś na YouTube. Myśle że wciąż mam jakiegoś wirusa na komputerze i chcę skorzystać z programu Combofix ale nie chce niczego zepsuć więc proszę o pomoc w obsłudze programu Edytowane 15 Września 2018 przez Rucek Korekta tytułu. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Z Combofixa się już raczej nie korzysta - może więcej zniszczyć niż naprawić. Przeczytaj zasady działu - zrób 3 logi z FRST - frst na pulpit daj - na pulpicie pojawią się też logi. Odnośnik do komentarza
mateusz278 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Tu jest wyszystko FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 W logach nie widzę niczego podejrzanego. Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler CHR DefaultSearchURL: Default -> hxxps://pl.search.yahoo.com/search?fr=mcafee_uninternational&type=D210PL91105G0&p={searchTerms} S3 ewusbmbb; \SystemRoot\System32\drivers\ewusbwwan.sys [X] S3 ew_hwusbdev; \SystemRoot\system32\DRIVERS\ew_hwusbdev.sys [X] S3 hwdatacard; \SystemRoot\system32\DRIVERS\ewusbmdm.sys [X] Na klawiaturze naciśnij CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
mateusz278 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 dziękuje za pomoc to pewnie wina internetu te całe zamulanie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi