Penicylina Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Cześć Znalazłem sobie zajęcie i zacząłem wrzucać filmy na You Tube: Co myślicie o tworzeniu własnego kanału na YT? Odnośnik do komentarza
jou300 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Jeśli masz spoko materiał to można na youtube sporo zyskać. Sławę i pieniądze. Najważniejsze żebyś to robił z pasją. Moje hobby to pisanie porad o Windows. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 zyskać pieniądze ... jak to dokładnie jest z zarabianiem na YT? część z wpływów z reklam idzie dla właściciela video? jak to jest liczone, jak wygląda umowa? Odnośnik do komentarza
Penicylina Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Ogólnie to pieniądze z tego niewielkie. Chyba, że oglądalność masz w milionach wtedy pieniądze jakieś możesz zarobić. Ja mając na swoim kanale ponad 400 filmów nie zarabiam ani grosza. Żeby móc zarabiać jakiekolwiek pieniądze: trzeba mieć przynajmniej 1000 subskrybentów oraz 4 tys. godzin oglądalności w ciągu roku. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Za samo oglądanie nie płacą, tylko trzeba mieć subskrybentów? To już rozumiem, czemu na wielu kanałach, autorzy tak nachalnie namawiają na subskrybowanie. Odnośnik do komentarza
Penicylina Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zarabia się głównie za reklamy wyświetlane na Youtube w trakcie filmu lub umieszczone na stronie na youtube. Do tego trzeba mieć partnera reklamodawce, który bierze pewien procent z zarabianych reklam na YouTube. Głównym jest sam Partner YouTube. Subskrybenci to jedynie widzowie, którzy mają powiadomienia ze strony Twojego kanału i nie przekłada to się na zarabianie pieniędzy stricte za posiadanych subskrybentów. Jedynie powoduje, że większa liczba osób może obejrzeć Twój film. Jednak sam YouTube ma swoje algorytmy to, że ktoś da Ci subskrypcję zwiększa jedynie Twoją szansę, że dany film obejrzy o ile kontent filmu mu się spodoba. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi