Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Tak zrobiłem, rozpoczęło się od razu skanowanie. Ale żadnego komunikatu nie było tylko nagle przeszło do wyboru lokalizacji. W każdym folderze "recup_dir" są jakieś pliki tj. (recup_dir.1...2...3...4..5) z rozszerzeniem "doc" o nazwach zaczynających się od "f....". Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Czyli coś odzyskał. Wcześniej napisałem, że odzyskane pliki nie będą miały prawdziwych nazw. Tak więc sprawdź co zawierają te dokumenty. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Niektóre dokumenty mają nazwy z samym "f...+cyferki", inne "f...+cyferki+Installation_Database", a niektóre mają przedrostki od sprawozdań że studiów. Sprawdzać wszystkie? Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Na początek skopiuj na pendrive kilka plików z normalnymi nazwami i sprawdź na działającym sprzęcie czy uda się je odczytać. To, że jakieś pliki zostały odzyskane nie gwarantuje, że będą się do czegoś nadawały. Installation_Database - tymi nawet się nie zajmuj. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ok. Wystarczy, że włożę pendrive i skopiuje pliki czy muszę go montować jakoś? Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Nie musisz. Po podpięciu automatycznie w File Manager po lewej dojdzie kolejny sdX. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pliki z normalnymi nazwami posiadają zawartość, lecz wiadomo wszystko przesunięte w Wordzie itp. Natomiast niektóre pliki z "f_cyferki" nic nie posiadają jak się je otwiera bądź wyskakuje komunikat o kodowaniu i same chińskie znaki. Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Czy w takim razie udało się odnaleźć pracę mgr? Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Przejrzałem kilka plików z "f_cyferki" lecz każdy zawiera chińskie znaki i kodowanie w Wordzie. Jednak przejrzałem wszystkie foldery "recup_dir..." i szukałem plików z pełnymi nazwami lecz niestety jej nie znalazłem. Wydaję mi się, że nie ukończył odzyskiwania i dlatego nie ma wszystkiego, ponieważ było dobre 4 godziny do zakończenia (czas przewidywany). Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Podczas skanowania wywala jakiś błąd czy bez niczego wraca do wyboru lokalizacji? Spróbuj zamiast skanowania całego dysku wybrać partycję. Tam gdzie wybierałeś pierwszą pozycję na liście -> Unknown (whole disk), ustaw teraz 4P MS Data. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Bez niczego wywaliło do lokalizacji. Spróbuję. Myślałem też nad DMDE Portable i w tym programie, miałoby sens? Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Cofnąłem i mam taki komunikat. To jest z poprzedniego odzyskiwania. Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Zabrakło pojemności na odzyskiwane pliki, bo jako miejsce docelowe pozostawiłeś bez zmian root (jest on wydzielony na USB, z którego bootujesz). Mam nadzieję, że dysponujesz drugim zewnętrznym dyskiem/pamięcią USB (nie napisałeś wcześniej), bo teraz będzie potrzebny. Przy otwartym File Manager, podłącz ten napęd USB i w oknie po lewej zostanie zamontowany jako odpowiedni sdX. Teraz uruchom photorec. W miejscu, gdzie standardowo był ustawiony root kliknij kursor nawigacyjny w lewo "<" . Powinieneś ujrzeć taką listę: Wejdź w media. Wyświetli się wykaz partycji podobny jaki widziałeś w File Manager: Teraz pozostaje Ci wybrać sdX urządzenia, które podłączyłeś (jeśli nie wiesz które, to wróć do File Manager) i klawiszem C rozpocząć skanowanie. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Właśnie o tym myślałem. Znów cały dysk wybiorę i dam znać czy się udało ustawić. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Zrobione. Teraz pozostaje czekać na koniec skanowania. Już wiem, gdzie zrobiłem wcześniej błąd, stąd komunikat o braku miejsca na pliki. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Znowu jakiś błąd. Włożyłem pendrive 32 GB. Poniżej zdjęcie: Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ten sam błąd, brak wolnego miejsca. Sprawdź ile zajmuje na USB folder z odzyskiwania "recup_dir.1", co na nim się znajduje. Czy wybrałeś, aby odzyskiwał konkretne rozszerzenia plików? Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Podłączyłem USB o pojemności 32 GB. Widoczny jest jako "sdc1". Folder stworzony na podłączonym USB czyli "recup_dir.1" waży tylko 160 kB. Dokładnie w pendrive nie mogę się dostać, bo jest zamontowany i błąd wyskakuje. Rozszerzenia wybrałem tylko "doc". Musiałbym wyłączyć "PhotoRec" i jeszcze raz spróbować. Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 8 minut temu, Dave25 napisał: Musiałbym wyłączyć "PhotoRec" i jeszcze raz spróbować. Tak wyłącz i wtedy file manager nie powinien zgłaszać tych błędów. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Nie mam nic w tym folderze. Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Sprawdź tego USB jeszcze na innym sprzęcie. Jeśli jest rzeczywiście pusty, to ponów próbę odzyskiwania tym razem wybierz partycję 5. Odnośnik do komentarza
Dave25 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Już mam dostęp. Napisałem Panu prywatną wiadomość. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi