matikolud Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Witam jak w temacie, nie mam pojęcia kiedy to się wydarzyło, ale od jakiegoś czasu ciągle wyskakują okienka(nie tylko ja korzystam z komputera) w prawym dolnym rogu pod adresem p7.shalledinition.club próbowałem to zablokować i szperałem w internecie jak się tego pozbyć no ale niestety nic nie znalazłem, bardzo proszę o pomoc i również przejrzenie logów czy po za tym jest wszystko ok, z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Co do logów: nie ma w nich niczego podejrzanego. Tylko drobna kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {C19AA1F4-71C8-45CF-87BB-C6B4310F1F06} - System32\Tasks\{102C5B77-409F-4E84-92DC-5C1402D69D22} => C:\Windows\system32\pcalua.exe -a E:\Autorun.exe -d E:\ HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Ograniczenia <==== UWAGA S3 LVPr2M64; system32\DRIVERS\LVPr2M64.sys [X] C:\Users\Mat\AppData\Roaming\Microsoft\Office\Niedawny\Olsztyn_Formularz.LNK EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). http://www.threat2remove.com/pl/jak-usunac-shalledinition-club/ W tym temacie wypisują głupoty, ale na wszelki wypadek sprawdź, czy w przeglądarkach nie ma jakiego dziwnego rozszerzenia, wg opisu podanego na tej powyższej stronie w sekcji Wyeliminować dany Shalledinition.club z przeglądarki W logach FRST nie widzę w przeglądarkach żadnego dziwnego rozszerzenia, więc sprawdź tylko tak na wszelki wypadek. jessi Odnośnik do komentarza
matikolud Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Jeśli chodzi o link to niestety nic nie pomogło bo w rozszerzeniach wszystko ok i tak samo w panelu sterowania (odinstaluj programy) też wszystko okej, frst wszystko pomyślnie ale powiadomienia nadal występują. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Uruchom FRST. W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej: p7.shalledinition kliknij na przycisk "Search Registry" (Szukaj w Rejestrze). Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. jessi Odnośnik do komentarza
matikolud Opublikowano 7 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Nie załączam raportu ponieważ zrobiłem tak p7.shalledinition i nic nie wyszukał następnie p7.shalledinition.club i również nic, może spróbować przeinstalować przeglądarkę czy raczej nic to nie da? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 możesz spróbować - czasami to pomaga. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi