Bwioslo Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, Po formacie laptopa Inspiron 5720 nie mogę wejść do biosu. Laptop nie czyta ani bootowalnego pendrive ani płyty. Wszystkie kombinacje klawiszy sprawdzone kilkunastokrotnie na kilku klawiaturach. Bios resetowany przez wyjęcie baterii, nośniki wyjęte i nadal nic. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ze strony producenta - do biosu wejdziesz klawiszem F2. Jeśli nie możesz wejść, to spróbuj to zrobić przy odłączonych mediach bootowalnych (USB oraz HDD). Może też podczas rozbierania laptopa poluzowała się taśma łącząca klawiaturę z płytą. Odnośnik do komentarza
Bwioslo Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Sprawdzałem na dwóch zewnętrznych klawiaturach, przy odłączonych mediach też próbowałem Odnośnik do komentarza
Arm Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Tutaj na filmie jest podobny problem: Może na sprawdzenie odłącz dysk twardy. Odnośnik do komentarza
Bwioslo Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Na filmie jednak gość już jest w biosie, dysk twardy odlaczalem, jak i dvdrom Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Po wyjęciu zrobieniu CMOS reset - dostałeś przy starcie lapka komunikat CMOS error czy nie? Wtedy masz F1 to continue i F2 enter to bios. Ponadto znalazłem taką stronkę, w niej jest tez link do forum della. http://akits.weebly.com/blog/inspiron-17r-5720-cant-access-biosf2-or-boot-from-other-devicef12-corrupt-bios Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi