areq Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Witam,no właśnie,czy Ktoś wie jakim cudem system się aktywował ? ,ale po kolei,powoli zacząłem przymiarki do przejścia z 7'mki na 10'tkę,wyszperałem stary dysk,wsadziłem do laptopa i postanowiłem przetestować 10'tkę na moim laptopie.Ściągnąłem iso z witryny microsoftu (windows iso downloader),wgrałem i tu niespodzianka,system aktywowany.Laptop mam od nowości,oryginalnie był na nim system 8.1 (widoczna notka w biosie),kiedyś,lata temu,kiedy wchodziła 10tka testowałem ją na nim.W ustawieniach pisze ze system został aktywowany przez cyfrowy identyfikator,Ktoś wie jakim sposobem ? Za odpowiedź z góry dzięki Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W dniu 28.08.2018 o 20:24, areq napisał: (...) kiedyś,lata temu,kiedy wchodziła 10tka testowałem ją na nim. No i sam sobie odpowiedziałeś. Skorzystałeś z darmowego upgrade'u do W10 i cyfrowy identyfikator tego sprzętu został dodany w bazie MS. Odnośnik do komentarza
areq Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dzięki za odpowiedź,tak przypuszczałem ale nie byłem pewny,myślałem też że to może z powodu tej licencji na win 8.1 która jest zapisana w biosie a był taki czas że właśnie tą 8mkę można było darmowo uaktualnić do 10 tki Jeszcze raz dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi