Janusz33 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 W czasie tych upałów Windows nie załadował się. Próby samo naprawy nie dały efektu. W końcu przy pomocy „Dysku naprawy systemu Win 7” skopiowałem z ostatniej kopii zapasowej obraz systemu i system ożył. Problem powstał gdy chciałem wykonać kopię zapasową narzędziem Win 7. Zawsze występuje komunikat „Ostatnie tworzenie kopii zapasowej nie zakończyło się pomyślnie” z poniższym rozwinięciem. Z historii tworzenia kopii zapasowych , wynika że problem powstał po ostatnim utworzeniu kopii zapasowej. Prawdopodobnie jakaś instalacja, ale nie mogę sobie tego odtworzyć. Proszę o wskazówkę jak usprawnić tworzenie kopii zapasowej w Win 7. W zał. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 W Dzienniku zdarzeń jest następujący zestaw będów: Dziennik Aplikacja: ================== Error: (08/11/2018 10:18:03 AM) (Source: Windows Backup) (EventID: 4100) (User: ) Description: Wykonanie kopii zapasowej nie powiodło się, ponieważ nie można utworzyć kopii w tle. Zwolnij miejsce w stacji dysków kopii zapasowej, usuwając niepotrzebne pliki, i ponów próbę. Error: (08/11/2018 10:18:03 AM) (Source: SPP) (EventID: 16387) (User: ) Description: Tworzenie kopii w tle nie powiodło się, ponieważ obiekt ASR Writer zgłosił błąd. Więcej informacji: Partycja systemowa (oznaczona jako „aktywna”) jest ukryta lub zawiera nierozpoznany system plików. Kopia zapasowa nie obsługuje tej konfiguracji. (0x80042416). Error: (08/11/2018 10:18:03 AM) (Source: VSS) (EventID: 8193) (User: ) Description: Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas wywoływania procedury IVssAsrWriterBackup::GetAsrMetadata. hr = 0x80042416, Partycja systemowa (oznaczona jako „aktywna”) jest ukryta lub zawiera nierozpoznany system plików. Kopia zapasowa nie obsługuje tej konfiguracji. Lista Twoich partycji: ==================== MBR & Tablica partycji ================== ======================================================== Disk: 0 (MBR Code: Windows 7 or Vista) (Size: 232.9 GB) (Disk ID: 3D261E93) Partition 1: (Active) - (Size=232.9 GB) - (Type=07 NTFS) ======================================================== Disk: 1 (Size: 931.5 GB) (Disk ID: C48AC48A) Partition 1: (Active) - (Size=244.1 GB) - (Type=17) Partition 2: (Not Active) - (Size=353.7 GB) - (Type=07 NTFS) Partition 3: (Not Active) - (Size=333.7 GB) - (Type=07 NTFS) ======================================================== Disk: 2 (MBR Code: Windows XP) (Size: 465.8 GB) (Disk ID: 58F2CB30) Partition 1: (Not Active) - (Size=273.7 GB) - (Type=07 NTFS) Partition 2: (Not Active) - (Size=192 GB) - (Type=07 NTFS) ==================== Koniec Addition.txt ============================ Do czego służy "Dysk 1" - czy tam był lub jest jakiś system? Na tym dysku jest partycja Aktywna typu 17 (ukryty NTFS lub inny) i wydaje mi się, że właśnie ta partycja stanowi tu problem. Odnośnik do komentarza
Janusz33 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Na tym dysku jest oryginalny system WIN 7 pro, który został przeniesiony na Dysk 0 ( Dysk SSD). Ta partycja na Dysku 1 jest oznaczona jako niewidoczna. Po przeczytaniu Twojego komentarza uruchomiłem system z CD i zmieniałem kolejność bootowania , przy tym w tej kolejce pozostawiłem tylko 1. CD, 2.Dysk 0, (przed tym jako 3. był podany Dysk 1), po czym po zakończeniu pracy z CD wróciłem w BIOS'ie do kolejności tylko 1.Dysk 0, 2.CD. Okazało się, że to rozwiązało problem i udało się utworzyć kopie zapasową. Dziękuję, za zwrócenie mi uwagi na ten Dysk. Okazuje się, że ustawienia w BIOS'ie mają bezpośredni wpływ na działanie przetwarzania dysków przy tworzeniu kopii zapasowej programem WIN 7, a szczególnie gdy istnieją ukryte partycje. Uważam, że temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi