Palovnik Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Hej, dlaczego tu jestem.. kilka dni temu ściągnąłem kopię piosenki z Internetu i zostałem zmuszony do instalacji rozszerzenia do FF (usunąłem, wydaje mi się że był ok), + zrobiłem dzisiaj skany. I tak: - Zemana wykryła zmianę na pewnej stronie z grą przeglądarkową w edge + prawdopodobnie fake alarm do klienta gry Blizzarda w rejestrze. (odpowiednio dałem naprawa + usunięcie + potem deinstalacja) + adw-cleaner wykrył kilka pup (usunąłem) + (dołączam raport) - raport z frst jest jak najbardziej aktualny, stan obecny Dodatkowo, nie mogę otworzyć strony w M.Edge od czasu gdy ustawiłem opcję w połączeniach sieciowych by korzystał z .. tu nie pamiętam nazwy, jest taki 4-literowy skrócik, chodziło coś w tym o przesyłanie w taki a nie inny sposób danych internetowych. Shortcut.txt FRST.txt Addition.txt AdwCleaner[S01].txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Raporty nie wykazują oznak infekcji. Widoczne szczątki PUP wychwycił AdwCleaner, więc możesz je zadać do kasacji. Cytat Dodatkowo, nie mogę otworzyć strony w M.Edge od czasu gdy ustawiłem opcję w połączeniach sieciowych by korzystał z .. tu nie pamiętam nazwy, jest taki 4-literowy skrócik, chodziło coś w tym o przesyłanie w taki a nie inny sposób danych internetowych. Nie wiem o czym mowa. Wróć do tej opcji, zrób zrzut ekranu, bym mógł powiedzieć więcej. Odnośnik do komentarza
Palovnik Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Chodzi o funkcję zgodności ze standardami FIPS (Federal Information Processing Standard), ale w tym momencie widzę że jest ona odznaczona we właściwościach sieci (po jej włączeniu, już jakiś czas temu, resetowałem kartę sieciową), no w każdym razie Microsoft Edge jak nie działał tak nie działa do tej pory. Odnośnik do komentarza
Palovnik Opublikowano 8 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Temat nieaktualny, zamieszczam nowe logi. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {B96AB2DE-2356-4F7F-A4C3-2A2B3C46EE77} - System32\Tasks\CMPCUAC => C:\Program Files\CleanMyPC\CleanMyPC.exe RemoveDirectory: C:\Program Files\CleanMyPC S4 nvvad_WaveExtensible; \SystemRoot\system32\drivers\nvvad64v.sys [X] S4 nvvhci; \SystemRoot\System32\drivers\nvvhci.sys [X] EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Palovnik Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Raport po. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 OK, usunięte, co miało być usunięte. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi