LikwidatoR Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Wszystko wykonane. Po wpisaniu komendy psexec -s -i -d regedit pojawiło się okno instalacyjne, dałem agree i wyskoczyło w konsoli takie coś: Ps Exec could you start regedit komandos-53A56F a niżej: Parametr jest niepoprawny. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Pokaż zrzut ekranu z okna CMD. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Proszę : http://oi56.tinypic.com/9vf9l0.jpg Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Nie mam pojęcia dlaczego masz błąd. U mnie wszystko gra. Spróbuj usunąć parametr interaktywności (-i) i wywołaj z poziomu konta SYSTEM konsolowy edytor rejestru w trybie importu: psexec -s -d REG IMPORT C:\FIX.REG (gdzie C:\FIX.REG zamień na ścieżkę swojego importu. Jeśli ścieżka ma spacje, ujmij przez cudzysłów) Zresetuj system i sprawdź Menedżer urządzeń. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dobra wywaliłem z komendy parametr -i . Dało to efekt taki : http://oi54.tinypic.com/5jwh6q.jpg Jest postęp czy dalej lipton? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 LikwidatoR ale Ty dajesz złą komendę teraz. Ja zmieniłam całkowicie zadanie, czyli od razu import pliku REG z uprawnieniem SYSTEM = aka z biegu edycja rejestru na tak wysokich uprawnieniach. To masz wpisać (nanosząc poprawkę na swoją lokalizację pliku REG): psexec -s -d REG IMPORT C:\FIX.REG Po tym restart komputera i sprawdzaj Menedżer urządzeń. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Działa!! Jesteś wielka Dziękówa W managerze nie mam tych obleśnych pytajników Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Wszystko rozwiązane. Przypominam o badach na dysku. O reszcie drobnostek mówiłam. Czy coś tu jeszcze jest do załatwiania? Jeśli nie, kluczyk na temacie. Co do piwa spoko, wrócisz do Krakowa z Holandii to wpadnę z browarami Te browary prawie czuję. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Tak żarty żartami to się troszkę poduczyłem w tych kwestiach bo byłem zielony w tych sprawach. Czarna magia , komendy, i inne bajery , czemu tak ma być , czemu taką ma mieć postać, wartość itp. Nie bawiłem się nigdy w te klocki więc nie ogarniam zbytnio, choć sądziłem to co czytałem od Ciebie, że co post bd pisał, nie widzę, nie umiem zrobić , OMG, WTF co to jest Jednak tak źle nie było, starałem się jak mogłem jak na 1 raz bo z awariami nie miałem problemów ogólnie choć miejscami się motałem . Czasem myślałem co Ty do mnie piszesz, miałem napisać, pisz po polsku Używasz często terminologii czysto naukowej, informatycznej wiec czasem nie idzie się połapać jak się ma 1 raz do czynienia z takim problemem. Do takich czynności jakie wykonujesz trzeba dobrze znać strukturę systemu , ogarniać od środka, wiedzieć co każdy plik oznacza od czego jest. Bo ja sobie nie wyobrażam wydawać polecenia gdzie się nie wie do czego to służy itp. To jak saperka, 1 błąd i system może nie wstać. Trzeba mieć łeb jak sklep, teraz się o tym przekonałem osobiście przyglądając się swojemu problemowi a są pewnie i trudniejsze Jeszcze raz dzięki za pomoc, rispect dla Ciebie Co do piw spoko, wpadasz do Krk piwa bd, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Używasz często terminologii czysto naukowej, informatycznej wiec czasem nie idzie się połapać Tu przyznaję, złe założenie uczyniłam i zaczęłam sobie z tego zdawać sprawę dopiero przy kontrolerach. Odniosłam wrażenie (po Twoich testach malware), że mogę iść skrótowo i nie patyczkować się. A ja nie zawsze tak postępuję, przecież wyprowadzam z opresji osoby baaaardzo początkujące w dziale Malware. Staram się dostosować do obeznania osoby, w przeciwnym wypadku moja pomoc jest o kant. Pamiętam siebie z całkowitych początków. Nie potrafiłam nawet włączyć komputera przyciskiem, a do wszystkiego co widzisz doszłam samodzielnie, bez niczyjej pomocy i mam kalejdoskop trudów na patelni. I wbrew pozorom (tak, zdaję sobie sprawę, że tu w temacie błędny przekaz jest) nigdy o tym nie zapomniałam. Cóż mogę powiedzieć LikwidatoR, przepraszam. Naprawdę, wydawało mi się, że tu nie będzie trudności. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że robisz dobre wrażenie, bo mnie oszukałeś. :lol: Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Ogólnie tematycznie to jestem średnio zaawansowany. Nie laik i nie Proo user:) Akurat w tym zagadnieniu nie czułem się najlepiej. Zauważyłem,że może parę osób ogarnia bardzo dobrze wszystkie działy od A do Z, zagadnienia komputerowe od bezpieczeństwa do dołu. Większość z czegoś kuleje, dlatego trzeba się uzupełniać , nie ma opcji.np. Taki marekW, jest świetny w dziale hardware, widać jego wiedzę , ale gorzej sobie radzi w dziale zagadnień bezpieczeństwa , tak samo Wiesiu . Dałem tylko przykład.Nie ma ludzi co wszystkie zagadnienia w 100% ogarniają z małymi wyjątkami Ja jestem tylko hobbystą i tyle;) Swoje początki miałem z forum dawnej AViry, tam się wychowałem Tam są sami pasjonaci , hobbyści, średnio zaawansowani lub trochę więcej userzy , nie ma czystych expertów, może jedynie zbycho , który zaginął w akcji Nic nie pozostało jak dalsza edukacja, małymi kroczkami bd się szło do przodu Btw. W sumie to ja tu widzę z 15 kolegów z dawnego forum Aviry, jest ekipa Ave Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Zauważyłem,że może parę osób ogarnia bardzo dobrze wszystkie działy od A do Z, zagadnienia komputerowe od bezpieczeństwa do dołu. Oczywiście. Wyształcenie specjalizacji jest naturalne. "Człowiek Renesansu" to ogromna rzadkość. Temacik zamykam. Jeszcze raz przypominam: bady, komunikator, IE. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi