moniqa Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Dzień dobry. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z touchpadem. Touchpad nie działa - prawdopodobnie od jakiegoś miesiąca, dwóch... Wcześniej nie miałam czasu się tym zająć, a laptop był mi niezbędny do pracy. Zainstalowałam sterowniki ze strony producenta ( laptop Lenovo Y700-17ISK Laptop (ideapad), Windows 10). Touchpada mogę włączyć i wyłączyć, ale jak próbuję go użyć to nie reaguje. Wyskakuje mi błąd taki jak w temacie (screen w załączniku, wtedy gdy klikam prawym przyciskiem na ikonkę touchapada na pasku na dole i wybieram "Właściwości płytki...". W załącznikach dodaję screeny menedżera zadań i właściwości myszy. Zrobiłam research w google, ale nie znalazłam niestety rozwiązania. Ma ktoś jakieś pomysły jak to rozwiązać? Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Zrób dla mnie logi w FRST i pokaż mi zakładkę "inne urządzenia" + pokaż mi identyfikatory sprzętowe (ppm na sterownik > właściwości > szczegóły > identyfikator sprzętowy ) dla tych z listy inne urządzenia. Na screenie pokaż menadzer urzadzen z rozwinieta lista "inne urzadzenia" i urzadzenia interfejsu HID Odnośnik do komentarza
moniqa Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Dziękuję bardzo za odpowiedź i chęć pomocy Zrobione Dzisiaj dopiero miałam dostęp do tego laptopa, dlatego tak późno... W załącznikach wszystki screeny i logi. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Co to za laptop? Najpierw odinstaluj też pakiet Synaptics z panelu sterowania Synaptics Pointing Device Driver. Następnie uruchom ponownie komputer. Uruchom menadżera urządzeń i zrób screena z rozwiniętą zakładką "mysz i inne urzędzenia wskazujące". Odnośnik do komentarza
moniqa Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Laptop to Lenovo Y700-17. Jutro jak będę miała dostęp do niego to zrobię to co napisałeś i pokażę screena. Nie jestem w stanie odinstalować wybranego pakietu... Pojawia mi się błąd (screen w załączniku), nawet w CCleanerze nie jestem w stanie tego zrobić. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Na początek może prosta nakładka sterownika: https://pcsupport.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/ideapad-y-series-laptops/y700-17isk/downloads Pobierz to co jest w sekcji mysz i klawiatura. Zainstaluj i napisz czy to rozwiązuje problem czy nie. Jeśli nie - to ręcznie usuniemy pozostałości po tych obecnych sterownikach i wtedy na czysto zainstalujemy je jeszcze raz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi