Ne0nowy Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam, od soboty męczę się z swoim internetem po kablu. W piątek miałem zakładaną telewizje od swojego operatora (TOYA Łódź) i nie sprawdziłem od razu jak działa internet. Jak się w sobotę okazało coś jednak jest nie tak z połączeniem ponieważ przy zwykłym siedzeniu na TeamSpeak`u loss jest na poziomie ok.0,40% na wysyłce z skokami do 90% i wtedy można powiedzieć nie ma internetu. Aktualnie korzystam z wpinanej karty WI-FI na USB i tutaj połączenie jest stabilniejsze bardzo często (0,00% loss). Jakieś pomysły jak to diagnozować. Dodam że na innym komputerze jest tak samo jak na wi-fi. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Dlaczego zatem najpierw zakładasz temat na forum zamiast skontaktować się z firmą, od której masz internet, czyli TOYA? Router masz swój czy od nich? Podobnie kabel łączący komputer i router. Odnośnik do komentarza
Ne0nowy Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Kontaktowałem się z nimi ale oni wypierają się że od nich wszystko jest ok, ale problemy zaczęły się po założeniu telewizji. Instalacje w domu mam poprowadzoną od ich modemu do switcha z którego puszczam na cały dom oraz do routera wi-fi. Póki co wypiąłem wszystkie nie używane urządzenia z switcha i testowałem każdy port z osobna - bez rezultatu. Zadziwia mnie to że to wygląda jak by się "zapychała karta sieciowa", działa przez jakiś czas dobrze i potem traci połączenie na 2 pingi. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 I co, zapycha się karta sieciowa na kilku urządzeniach? . Słuchaj, oficjalnie zgłoś usterkę, możesz to zrobić i przez internet i przez infolinię. Niech wysyłają technika. Łódź to spore miasto, konkurencja też duża. Możesz rozwiązać umowę z ich winy. Mnie osobiście jarają takie przygody, lubię się po sądach szlajać, z doświadczenia wiem, że dobrze napisane pismo działa na nich lepiej niż sole trzeźwiące. Jeżeli Ty nie potrafisz egzekwować swoich praw, dajesz się spławiać, a potem pytasz na forum co może być nie tak, no to jak to sobie wyobrażasz dalej? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi