Nessi Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Uszanowanie., To mój pierwszy post tutaj,staram się stosować wedle tego co było w regulaminie,ale jeśli mimo wszystko coś nie tak ~ z góry przepraszam. Problem że tak powiem,dzieje się już być może od tygodnia,mój dysk twardy 3,5 (samsung 1TB) - ogółem jeden z najgłośniejszych dysków jakie słyszałem, lecz przy starcie chodził on jeszcze gorzej,głośniej,system wolno się ładował,i temp.dysku również wzrosła o kilka stopni,choć nigdy tak nie było. Wczoraj ukazał się problem,avast (mimo że nic nie robiłem) blokował nawet zwykłą strone startową google (niestety nie mam ss`a),ale adres url w ogóle odnosił się do strony startowej, aplikacji jaką jest Google Chrome.Kilka minut później wszystko zaczęło się niesamowicie zacinać,wszystko chodziło na wysokich obrotach,kursor myszki ciągle się ładował. Choć zaznaczę że w sumie,nigdy nie wchodze w jakieś podejrzane strony bądź linki., No cóż,w sprawach software`owych nie jestem obeznany,ale chociaż z malwarebytes`a skorzystałem: Wykrył to,co jest na pierwszym screen'ie Procesy jakie działają bez przeglądarki dodałem jako drugi screen. + ewentualne logi,jeśli by ktoś mógł i chciał zobaczyć/sprawdzić Czy coś zaatakowało system? Czy mógłbym ja,bądź ktokolwiek coś na to poradzić? Bardzo bym prosił o pomoc/podpowiedzi,jeśli się jakoś nie zastosowałem do regulaminu to jeszcze raz z góry przepraszam! Pozdrawiam! FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Logi ok, popraw tylko interpunkcję bo kole w oczy - po przecinkach itp. - dajemy spację. Czekaj cierpliwie na pomoc, są opóźnienia. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: S3 mracsvc; C:\Windows\System32\mracsvc.exe [8010968 2018-02-25] (LLC Mail.Ru)C:\Windows\System32\mracsvc.exeS3 mracdrv; C:\Windows\System32\drivers\mracdrv.sys [7238880 2018-02-25] (LLC Mail.Ru)C:\Windows\System32\drivers\mracdrv.sysS3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Nessi Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Hmm,dziękuje za jakąkolwiek pomoc (?) choć nie powiem że wiem o co chodzi bo niezbyt obeznany hah., Czy sądząc po powyższym poście mogę egoistycznie powiedzieć że problem jest zażegnany czy coś w tym rodzaju? Czy mam tu jeszcze coś dodać? plik fixlog? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Dałam do usuwania tylko to, co było szkodliwego w logach, i nic więcej podejrzanego nie było. Nie wiem, czy to pomogło na Twoje problemy, ale i tak trzeba było usunąć tę infekcję. Java 7 Update 51 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217051FF}) (Version: 7.0.510 - Oracle)Java 8 Update 121 (64-bit) (HKLM\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F64180121F0}) (Version: 8.0.1210.13 - Oracle Corporation) Zaaktualizuj Javę, wg https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizuj%C4%85ce-temat/?do=findComment&comment=179769 Przy aktualizacji dopilnuj, by ta nowa wersja Javy samoczynnie usunęła stare wersje. OpenOffice 4.1.3 (HKLM-x32\...\{4D71C348-C964-442D-B2DB-5160E46FB664}) (Version: 4.13.9783 - Apache Software Foundation) Ta wersja nie współpracuje z nowszymi wersjami Javy, ale jest już nowsza wersja OO która współpracuje z nowszymi wersjami Javy https://www.openoffice.org/pl/download/index.html jessi Odnośnik do komentarza
Nessi Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Może dodać też logi OTL? Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 OTL to przestarzałe i niefunkcjonalne już narzędzie. Proszę o nowy zestaw raportów FRST. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi