keramti Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam! Chciałbym rozdzielić internet z kabla Ethernet na konsolę i na komputer stacjonarny. Kabel Ethernet jest podłączony do routera i pociągnięty do pokoju w którym znajdują się dwa urządzenia komputer stacjonarny i konsola do gier . Prędkość mojego internetu to 150 Mb/s i chciałbym to w jakiś sposób zachować. Chciałbym podłączyć oba sprzęty z najmniejszą stratą internetu na początku myślałem o zwykłym prostym trójnik do rozdzielenia sygnału ale w tej chwili rozmyślam nad switchem wybór jest duży to, ale które wybrać żeby nie przedobrzyć poprosiłbym o o linki i porady. Może switch z Wi-Fi? Czy rozdzielając sygnał z "tròjnika" będzie jakiś problem z połączeniem obu urządzeń z internetem? Zakupu chciałbym dokonać po za Allegro. Mały budżet Odnośnik do komentarza
Penicylina Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 https://www.komputronik.pl/product/156439/d-link-dgs-105-e.html?gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblMo_p8ETYw-m45sLU7MpyJakwuEkbaZsymL5LViJ42ztYOlI22BaZRoC8pMQAvD_BwE https://www.mediaexpert.pl/pozostale-elemety-sieciowe/switch-tp-link-tl-sg105,id-544433?gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblK8DI_bx_oPDoXgOb-udcCI5SSXxSHx1Y6mXiW4NFsflr5cN9FOGbRoCW9YQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CP67yrrS5tsCFcQ54AodyRUNxQ\\ Powyżej wysłałem switch'e 1000Mb/s przy takich opóźnienie raczej będzie najniższe co do trójnika nigdy tego nie próbowałem ale myśle że jest możliwość wystąpienia kolizji pakietów i problemów z siecią, jeżeli będą używane urządzenia w tym samym czasie. Odnośnik do komentarza
keramti Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zakupiłem gigajbajtowy Switch D-Link 5port Go SW 5G/E za 69 PLN. Jak na razie spełnia oczekiwania. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi